Henry Kissinger a venit în România, la invitaţia Realitatea TV

 
Foto: BBC
Foto: BBC
Unul dintre cei mai influenţi diplomaţi din ultimele decenii, Henry Kissinger, a sosit joi în România pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Galei "Zece pentru România", organizate de Realitatea TV, care s-a desfăşurat vineri la Ateneul Român din Bucureşti.

Henry Kissinger a declarat - ajuns pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti - că intrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană reprezintă o schimbare minunată faţă de la ultima sa vizită în România. "Este o schimbare minunată şi sunt bucuros că m-am întors aici şi abia aştept să văd Bucureştiul din nou", a spus acesta.


Întrebat dacă secolul XXI are nevoie de o altă persoană ca el, Kissinger a declarat că fiecare secol are nevoie de tipul său de lider. "Sunt mândru că am avut prilejul să servesc oamenii, să rezolv problemele perioadei mele", a mai spus Kissinger.

Primul ministru de Externe al României postcomuniste, Adrian Năstase, l-a întâlnit de multe ori pe marele diplomat american. "L-am cunoscut. Un om superinteligent. Un om cu o clarviziune extraordinară, care a reuşit să modeleze relaţiile în perioada extrem de complicată a confruntărilor dintre cele două zone militare politice în anii '70. Un om pe care mă bucur să îl revăd şi pe care îl apreciez în mod deosebit", l-a caracterizat Adrian Năstase.

Galerie video

Henry Kissinger este invitatul de onoare al Galei Zece pentru România de la Realitatea TV
Henry Kissinger este invitatul de onoare al Galei Zece pentru România de la Realitatea TV
Prima declaraţie a lui Henry Kissinger după sosirea în România
Prima declaraţie a lui Henry Kissinger după sosirea în România


print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?