Harta angajărilor din România. Unde își găsești job rapid în următoarele 3 luni

 
Harta angajărilor
Harta angajărilor

Cele mai multe angajări în următoarele trei luni (aprilie-iunie 2018) se vor face în regiunea de Centru a țării. Cele mai slabe perspective de angajare sunt pentru zona de Sud-Est a României, potrivit unui studiu recent

Din punct de vedere regional, cele mai puternice perspective de angajare sunt raportate în regiunea Centru, unde Previziunea Netă de Angajare (diferența dintre firmele care fac angajări și cele care concediază) se ridică la un respectabil +17%, se arată în studiul Manpower.

Regiunea Centru are în componență următoarele județe: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Perspectivele de angajare din regiune sunt însă mai puțin robuste decât cele din primele trei luni ale anului 2018, dar și decât cele raportate în trim. II/2017, slăbind cu 2, respectiv 7 puncte procentuale.

Pe locul doi la intențiile de angajare se află angajatorii din regiunea Sud-Vest, aceștia raportând o Previziune de +11%, singura previziune regională care se îmbunătățește față de intervalele de referință, trim. I/2018 și trim. II/2017.

În regiunea de Sud-Vest se află următoarele județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

Lucrurile nu stau deloc bine în regiunea Nord-Vest, unde Previziunea Netă de Angajare înregistrează un declin considerabil de la trimestru la trimestru, de 25 de puncte procentuale, ajungând la +8%.

Comparativ cu trim. II/2017, cea mai abruptă schimbare a nivelului de încredere este raportată de angajatorii din regiunea Sud-Est, unde Previziunea Netă de Angajare pentru intervalul aprilie – iunie 2018 este -1%, cu 21 de puncte procentuale mai slabă decât anul trecut și cu 8 puncte procentuale sub cea raportată în trim. I/2018.

Angajatorii din regiunea Sud-Est sunt, de altfel, cel mai puțin optimiști din țară, raportând singura Perspectivă regională negativă pentru al doilea trimestru din 2018.

Județele din Sud-Est sunt următoarele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

Aproape 1 din 4 angajatori români intenționează să-și crească numărul total de angajați în intervalul aprilie - iunie 2018 și doar 7% preconizează reduceri de personal, potrivit celei mai recente ediții a studiului ManpowerGroup.

Cu toate acestea, Previziunea Netă de Angajare ajustată sezonier este de +10%, cea mai slabă din ultimii doi ani. Perspectivele de angajare din trim. II/2018 sunt mai modeste atât comparativ cu trim. I/2018, slăbind cu 5 puncte procentuale, cât și comparativ cu trimestrul II /2017, slăbind cu 8 puncte procentuale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?