HAOS LEGISLATIV. A vrut să-şi recupereze TAXA AUTO, dar acum trece printr-un adevărat COŞMAR

 
Femeia trebuie să plătească taxa dacă vrea să vândă maşina
Femeia trebuie să plătească taxa dacă vrea să vândă maşina
FOTO: http://zhd.ro/

Potrivit legii, în numeroase cazuri, la vânzarea unui automobil, statul adună la buget două taxe, una plătită de vânzător, iar cealaltă de cumpărător.

Cum se poate întâmpla asta? Simplu. O hunedoreancă a păţit-o. Alina Muntean a obţinut printr-o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă restituirea sumei pentru taxa de înmatriculare (de poluare) a maşinii personale, dobânda aferentă, dar şi cheltuielile de judecată, scrie zhd.ro.

Conform procedurii, a depus la Administraţia Judeţeană a Finaţelor Publice Hunedoara o cerere de restituire a banilor la care îi dădea dreptul decizia judecătorească. Însă, spre nenorocul ei şi a altor câteva sute de hunedoreni, în data de 25 februarie a intrat în vigoare Ordonanţa 80, prin care se prevede că suma pentru taxa de „poluare” urmează să fie restituită în termen de cinci ani, prin plata eşalonată a 20 la sută din sumă, în fiecare an. Asta cu toate că decizia instanţei, cât şi cererea de restituire au fost anterioare datei în care Ordonanţa 80 a intrat în vigoare. Fapt ignorat de instituţia de făcut bani a statului.

“Am aşteptat să primesc un răspuns referitor la restituirea sumei, dar nu am primit nimic, deşi a trecut termenul legal de 45 de zile după depunerea cererii. Am mers la Finanţe unde mi s-a explicat că toate cererile pentru restituirea taxei au fost blocate, deoarece nu s-au primit normele metodologice de aplicare a Ordonanţei 80, deşi au trecut trei luni de atunci”, explică tânăra revoltată.


Dacă de recuperat banii nu se poate decât peste ani şi ani, proprietara s-a decis să vândă maşina. A solicitat la Finanţe o hârtie prin care să fie specificat faptul că nu i-a fost restituită taxa de primă înmatriculare. Surpriză, însă! Cei de la Finanţe spun că nu mai au voie să elibereze astfel de adeverinţe, deoarece cererea ei de restituire a intrat în baza de date naţională.

Adică, în acest moment, statul ţine la el taxa plătită de femeie, o va restitui în 5 ani poate, dar în acelaşi timp, automobilul figurează cu taxa neplătită. Drept urmare, ca să poată umbla cu maşina, cumpărătorul trebuie să plătească şi el noua taxa de timbru, deoarece pe numele Alinei Muntean apare cererea de restituire în curs de aplicare, cu toate că ea nu a primit niciun ban şi nici un calcul pentru o viitoare reeşalonare. “M-am oferit să renunţ la restituirea taxei, ca să pot vinde maşina, fără ca omul să mai trebuiască să plătească încă 500 de euro în plus, taxa de timbru. Fără rezultat. Mi s-a spus că nu se mai poate face nimic în acest sens”, mai spune femeia.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -1
Tiby
07 May 17:30
Rușine,rușine rușine mai mult nu pot sa spun :(((
Răspunde
5 -1
ZHD.ro
07 May 14:46
Stimati colegi,

Data viitoare cand preluati un subiect de la noi, va rugam sa specificati si sursa materialului in text.
Pe de-o parte asa e corect! Pe de alta parte un link la dumneavoastra pe site
catre site-ul nostru ne ajuta in trafic foarte mult !
CU STIMA, ZHD.ro
Răspunde
11 -3
07 May 14:09
AICI NU E VORBA DE STAT...E UN SINGUR NESIMPORC CU FATZA DE PORC MONGOLOID CU NUME DE POANTA !
EL SI BARONII LUI PESEDISHTI SA PROSPERE...
Răspunde
14 -1
Kovacs Stefan
07 May 13:58
tu ca simplu cetatean nu esti bun decat pentru plati taxele ce iti impune statul dar cand vine vorba de a inversa rolurile statul nu poate sa iti dea banii pe care ti-a luat pe nedreptate nu are de unde NU????? mai departe no coment...
Răspunde
15 -1
anti
07 May 13:43
Si pentru motivul asta o sa mai merg la vot doar ca sa scuip pe urna.
Răspunde
19 -1
mihai
07 May 13:40
Bataie de joc ... Dar cand vad cu cata inversunare iau unii apararea PSD, PNL, PD etc fara sa inteleaga ca toti se pipi pe ei ... e de inteles.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?