HAOS la bancomatele din India. Cozi imense după ce Guvernul a luat o decizie-șoc

 
Oamenii au rămas fără cash
Oamenii au rămas fără cash

Indienii au luat cu asalt bancomatele și s-au creat cozi imense în fața băncilor, după decizia surprinzătoare de denominare luată de Guvernul de la New Delphi, potrivit BBC News.

Într-un anunţ surprizător, premierul Indiei, Narendra Modi, a declarat marți seară că bancnotele de 500 şi 1.000 de rupii nu mai sunt valabile de la miezul nopţii, ora locală.

Băncile au fost închise pe parcursul zilei de miercuri, însă de joi la prima oră populația a luat cu instituțiile bancare. Bancomatele au rămas rapid fără cash.

Mii de indieni panicați pot fi văzuți la cozile din fața băncilor care și-au prelungit programul pentru a face față situației speciale, scrie BBC. Practic, oamenii au rămas fără cash după eliminarea celor două bancnote.

Măsura luată de Executivul indian este considerată ca cea mai decisă tentativă de combatere a evaziunii fiscale din istoria tuturor guvernelor Indiei, care depune eforturi masive de ani mulţi pentru a combate circulaţia "banilor negri".

Dintr-o lovitură, premierul Narenda Modi a anulat valoarea unei uriaşe sume de bani care circulă în prezent în India, cea de-a şaptea economie a lumii.

Bancnotele de 500 şi 1.000 de rupii sunt cele mai mari puse în circulaţie de sistemul monetar indian, iar bancnota de 1.000 de rupii valorează 15 dolari americani.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?