Haos în Olanda, telefonia nu mai funcţionează, cea mai mare criză din istorie

 

Haos total în Olanda, după ce reţeaua operatorului naţioal de telefonie Royal KPN a suferit o pană majoră, care a afectat, în primul rând, activitatea serviciilor de ambulanţă şi pentru situaţii de urgenţă. Oficialii companiei nu au oferit explicaţii, iar în presa olandeză a apărut inclusiv ipoteza unui atac cibernetic de proporţii. 

Royal KPN a anunţat într-un comunicat pe site-ul propriu că reţelele sale de telefonie fixă şi mobilă nu funcţionează.

"Nu putem oferi un timp de așteptare pentru întrerupere în acest moment. Serviciul nostru pentru clienți este disponibil prin intermediul chat-ului online. 112 nu este accesibil prin intermediul telefoniei fixe și mobile", a anunţat gigantul telecom, anunându-şi clienţii că nu le poate oferi o estimare privind timpul de aşteptare. 

Recomandrea către toţi cei care au urgenţe, de orice natură, este să se ducă direct la spitale, la pompieri sau la posturile locale de poliţie.

Pana este cea mai mare din istoria Olandei, o ţară cu 17 milioane de locuitori care se mândreşte cu capacitatea tehnică a infrastructurii sale de telecomunicaţii, potrivit publicaţiei PageOne.ng.

Purtătorul de cuvânt al Coordonatorului Naţional pentru Securitate şi Contra-Terorism a afirmat că este prematur de afirmat dacă este vorba despre un atac cibernetic, dar poliţia a anunţat că toate efectivele disponibile au fost trimise să patruleze.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?