Guvernul lovește Președinția unde o doare cel mai rău: la buget!

 

Guvernu pregătește încă o lovitură pentru Klaus Iohannis. Conform unor surse, Administrația Prezidențială primește doar o treime din bugetul cerut la rectificarea bugetară.Potrivit unor surse politice, Guvernul îi va da președintelui doar o treime din suma solicitată la rectificarea bugetară.

Astfel, Administrația Prezidențială a cerut peste 10 milioane de lei, însă Executivul ar urma să aprobe doar 2,6 milioane de lei, arata sursa citată.

Măsura vine după ce președintele României a criticat activitatea Guvernului.

Pe 7 august, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că bugetul Administraţiei Prezidenţiale a fost redus cu 11,1 milioane de lei.

În aceeaşi zi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că a adus la cunoştinţa MFP şi Guvernului "situaţia gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget", menţionând că, anterior, a purtat discuţii pe această temă cu Darius Vâlcov, mandatat în acest sens de premierul Viorica Dăncilă. Potrivit sursei citate, Administraţia Prezidenţială nu va putea achita integral viitoarele obligaţii contractuale, nici pentru deplasări externe, nici pentru alte angajamente, în lipsa creditelor bugetare necesare pentru efectuarea plăţilor.

Administraţia Prezidenţială a mai criticat rectificarea bugetară a Guvernului, precizând că, prin tăierea fondurilor Preşedinţiei, România nu-şi va putea păstra angajamentele, precum Summit-ul celor 3 mări,a completat Dobrovolschi. O nouă adresă a fost trimisă către Ministerul de Finanţe.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Cititi-l pe Hartmann,pănă nu ajunge la zi cu analizaa 1
16 Nov 10:29
Romania se afla de la momentul Colectiv intr-o zonă de turbulență din ce în ce mai accentuată. Deși evenimentul tragic de la Colectiv nu a fost nici astăzi pe deplin înțeles si mai ales nu s-a dat o definiție juridică a dramei care să indice, fara echivoc, drumul juridic al anchetei, dacă a fost accident (care, din nefericire, se întâmplă în toate țările lumii) sau crimă (care se întâmpla doar cu un scop anume precizat si conturat), turbulența violentă care a declanșat 10 August, miscările de stradă succesive si perfect co-ordonate, maximizarea unor simboluri amorale si profund dăunătoare pe tru societate, toate acestea ne duc cu gandul la existenta unei probleme de fond pe care Romania nu a stiut sa o identifice, sau nu a dorit sa o facă. O analiză de H.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?