Guvernul începe construcţia Cartierului Justiţiei în centrul Bucureştiului

 
Noul cartier va fi lângă sediul Bibliotecii Naționale
Noul cartier va fi lângă sediul Bibliotecii Naționale

Cartierul Justiţiei din Bucureşti, complex de două hectare din zona Unirii, va intra în construcţie anul acesta şi va fi gata în 2020, după o investiţie de 270 milioane de euro, potrivit planului de investiţii în justiţie anunţat azi de Ministerul Dezvoltării (MDRAP).

Proiectul va fi amplasat pe un teren viran de 10 hectare aşezat de-a lungul bulevardului Unirii, vizavi de Tribunalul Bucureşti, lângă Biblioteca Naţională şi viitoarea sală de operetă a Capitalei.

Pentru finanţarea proiectului, estimată în prezent la 270 milioane de euro, Minsiterul Justiţiei e în discuţii cu Banca Mondială şi speră să obţină în 2016 un nou acord, pentru 200 milioane de euro.

Istoria zonei arată că înainte de Revoluţie, în anii '80, Nicolae Ceauşescu voia să folosească acel teren pentru un „Centru Naţional de Creaţie şi Cultură Cântarea României". După 1990, însă, lucrările au fost abandonate pentru acest proiect cât şi pentru clădirea Bibliotecii Naţionale. Mai multe pe zf.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?