Guvernul este din nou şchiop! Expiră interimatul lui Eugen Teodorovici

 

Guvernul este din nou şchiop. Astăzi expiră interimatul lui Eugen Teodorovici în funcţia de vicepremier pe probleme economice.  Viorica Dăncilă profită de minivacanţa pe care o au bugetarii şi abia luni trimite la Palatul Cotroceni o nominalizare pentru acest portofoliu.  Cabinetul Dăncilă este departe de a funcţiona în formula completă. Nu are miniştri plini nici la Ministerul Educaţiei şi nici la Ministerul de Interne. 

Joi  expiră mandatul intermar atribuit ministrului Eugen Teodorovici pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice. Prin urmare, Viorica Dăncilă trebuie să facă o nominalizare pentru această funcţie.Înainte de a face însă o nominalizare, premierul trebuie să obţină votul Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat.

Luni, social – democraţii se vor reuni în şedinţa Comitetului Excutiv pentru a decide pe cine vor sustine în funcţia de vicepremier pe probleme economice. Acest portofoliul rămas vacant după ce Viorel Ştefan a fost numit pentru mandat la Curtea de Conturi Europeană.

Tot luni, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va transmite nominalizarea pentru această funcţie preşedintelui Klaus Iohannis.

Dacă în trecut, Klaus Iohannis era cel care amâna luarea unei decizii în caz de remaniere sau vacantare a funcţiei. Vedem că de această dată cea care nu s-a grabit a fost  Viorica Dăncilă.

Deşi potrivit Codului Administrativ, Guvernul are la dispoziţie 5 zile să facă o nominalizare, premierul nu a luat o decizie în ciuda faptului că a avut la dispoziţie 45 de zile.

Potrivit aceluiaşi Cod Administrativ, Klaus Iohannis este obligat ca în termen de 10 zile să dea un răspuns cu privire la propunerea înaintată de Guvern.

Guvernul trebuie să facă nominalizări şi pentru Ministerul Educaţiei – condus interimar de Daniel Breaz, dar şi pentru Ministerul de Afaceri Interne, condus de Mihai Fifor.

Viorica Dăncilă vrea să îl păstreze pe Mihai Fifor la MAI, în timp ce potrivit unor surse, premierul nu exclude posibilitatea de a numi tehnocraţi pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice şi, de asemenea, pentru Ministerul Educaţiei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Diaspora
15 Aug 09:55
Il pune pe Catu in locul lui Discoteca si atunci deschidem stabilimentul Balaceanca Online cu inscrieri in fiecare zi de Luni, in functie de rezervele libere. Grabiti-va, locuri limitate, se anunta masiv din PNL, noii cursanti au la dispozitie in curtea stabilimentilui 3 statui, Iliescu, Nastase si Dragnea. Sa le faca ce vor...
Răspunde
0 0
cotoi
15 Aug 09:10
Pe cine sa mai puna daca au rotit toti incompetentii , aaa am uitat pe Dorel .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?