Viorica Dăncilă și-a pierdut răbdarea. L-a sunat pe Iohannis să afle dacă aprobă remanierea

 
Veriga slabă din Guvernul Dăncilă
Veriga slabă din Guvernul Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă și-a pierdut răbdarea. A anunțat că l-a sunat pe Iohanis să afle dacă aprobă schimbările propuse în Guvern. Propunerile de remaniere au ajuns marți la preşedintele Klaus Iohannis. Şeful staului are la dispoziţie doar 10 zile pentru a decide dacă acceptă sau miniştrii propuşi de PSD. Nicolae Moga este susţinut la şefia Ministerului de Interne, Ramona Mănescu la conducerea Ministerului de Externe, iar Mihai Fifor ar urma să revină în Cabinetul Dăncilă.

Spre deosebire de alte remanieri, preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie doar 10 zile să dea un  răspuns cu privire la cele trei propuneri formulate de Guvern. Acest termen de 10 zile a fost fixat de Guvern prin Codul Administrativ, ordonanţă de urgenţă aspru criticată de preşedintele Klaus Iohannis.

În cazul remanierilor precedente, deşi Curtea Constituţională a intervenit şi a decis că preşedintele tr să răspundă „de îndată, în scris şi motivat" propunerilor făcute de Guvern, Klaus Iohannis nu s-a grabit, iar remanierile au durat chiar şi câteva luni.

3Dacă preşedintele are la dispoziţie 10 zile să accepte sau să respingă propunerile înainte de Guvern, premierul are la dispoziţie un termen de 5 zile să transmită la Palatul Cotroceni propunerile în caz de remaniere.

Potrivit Consituţiei, preşedintele poate respinge o singură dată propunerile înaintate de Guvern.

Premierul îl propune pe Nicolae Moga la Ministerul de Interne , în locul lui Carmen Dan. În timp ce Ramona Mănescu este susţinută de ALDE pt portofoliul de la Ministerul de Externe, în locul lui Teodor Meleşcanu.

Viorica Dăncilă îl aduce pe Mihai Fifor şi în echipa pe care o are la Palatul Victoria. Mihai Fifor este propus pentru funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice.

Opt ministere au fost evaluate până acum. Nu se opreşte aici evaluarea pe care o face Viorica Dăncilă, rând pe rând premierul va analiza activitatea fiecărui minister în parte.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
mihai
17 Jul 11:20
În afară de a împărți bani în dreapta si stânga de la buget, pentru care contribuim cu toți, inclusiv multinaționalele, si multi bani luați din imprumuturi, acest guvern, a făcut ce ?
Răspunde
0 0
cotoi
16 Jul 15:23
Eeeee aici a-ti dato in bara .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?