Guvernul ia o decizie bombă: șefii de Consilii Județene, aleși prin vot uninominal

 
Dăncilă, primită cu huiduieli, la Cluj. Protestatarii au fugit după ea, jandarmii au intervenit
Dăncilă, primită cu huiduieli, la Cluj. Protestatarii au fugit după ea, jandarmii au intervenit

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, în debutul ședinței de Guvern, adoptarea unui proiect de Ordonanță de Urgență prin care președinții de consilii județene vor fi aleși prin vot direct, uninominal de către cetățeni.

Guvernul va adopta azi o Ordonanță de urgență de modificare a legii alegerlor locale, cea mai importantă prevedere fiind reintroducerea votului uninominal pentru alegerea președinților de Consilii Județene, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Inițial, Guvernul a plănuit reintroducerea acestei prevederi în Codul Administrativ, dar s-a luat decizia să fie adoptată printr-o ordonanță de urgență separată.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat decizia de astăzi din guvern ca fiind rodul lecției învățate de PSD în urma alegerilor din 26 mai:

"Avem în ședința de astăzi un act normativ prin care se schimbă modul de alegere a președintelui Consiliului Județean. Am înțeles mesajul cetățenilor, respectiv dorința de a avea un rol mai important în ceea ce privește alegerea factorilor de decizie. Președintele consiliului județean va fi ales direct prin vot direct de comunitatea locală. Revenirea la votul uninominal va creste legitimitatea, președintele CJ nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide", a spus Viorica Dăncilă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
03 Jun 19:44
In timp ce tarile CIVILIZATE si DEMOCRATE au legi clare si simple de sute de ani, gasca infractionala a ciumei rosii se joaca cu legile dupa cum le pica lor bine. Alaltaieri s-a creat legea, apoi ciuma rosie a abrogato, ca acum sa o aprobe din nou, ca niste autisti cu pretentii de aristrocrati politici. Nu se poate ca guvernantii sa modifice legi fara a le trece prin parlament doar dupa cum are chef baronetul imbuibat si rupt de realitate ... 1+1 trebuie sa fie intotdeauna 2 indiferent cui nu-i place la un moment dat !!!
Răspunde
0 0
S-au dus aliantele,intelegerile ,codoslâcurile,s-au dun fii lui Pepelea..
03 Jun 18:08
Nu dl Groza,alegerea dintr-un tur este expresia primară a democratiei,alegere prin 4-6 tururi,este expresia misogismului politic de la noi,unde totul se negociază ,sa fac aliante,promisiuni si...ce-o mai fi si nu vedem.Vreti primar ,alegeti fara codoslâcuri !Nu vedeti de ce turbeaza opozitia ,ca dl presedinte e doar supărat, că s-ar putea molipsi si la prezidentiale,ceea ce ar fi catstrofic si la UE si la partenerul dedeincolo.
Răspunde
0 0
Groza
03 Jun 13:55
Alegerea printr-un tur favorizeaza PSD-ul si PNL-ul.Ar trebui prin doua tururi la fel si la primari,chiar de sector.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?