Guvernul, de acord ca administratorii de blocuri să fie OBLIGAŢI să prezinte DATE FINANCIARE

 
Guvernul, de acord ca administratorii de blocuri să fie OBLIGAŢI să prezinte DATE FINANCIARE
Guvernul, de acord ca administratorii de blocuri să fie OBLIGAŢI să prezinte DATE FINANCIARE

Guvernul este de acord ca administratorii de blocuri să fie obligaţi să îi informeze trimestrial pe proprietarii locuinţelor despre situaţia facturilor, conturilor bancare, salariilor şi lucrărilor angajate, măsuri văzute ca o soluţie de evitare a cazurilor în care banii sunt cheltuiţi fraudulos.

Obligaţia unei astfel de informări trimestriale a fost propusă, într-un proiect de lege, de către mai mulţi senatori şi avizată favorabil, miercuri, de Guvern.

Proiectul completează Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

În document se propune ca administratorii să fie obligaţi să aducă la cunoştinţă, trimestrial, proprietarilor din cadrul asociaţiei de care răspund, printr-o formulă aleasă de către proprietari (e-mail sau în scris), a situaţiei financiare, respectiv situaţia plăţilor facturilor, a conturilor bancare, a dobânzilor aferente conturilor deschise, a plăţilor salariale, a restanţelor la facturi şi a lucrărilor angajate din punct de vedere financiar sub semnătura administratorului, a preşedintelui şi a cenzorului.

Argumentul invocat pentru această obligaţie este ca administratorii să dea dovadă "de o mai mare corectitudine", iar proprietarii să afle situaţia exactă a cheltuielilor asociaţiei.

Ca motiv sunt amintite "miile de acţiuni în instanţă" ce au ca obiect recuperarea prejudiciilor aduse de către administratorii de blocuri, care au folosit banii locatarilor în interes personal, aceştia fiind obligaţi să achite de mai multe ori sumele aferente pentru întreţinerea locuinţelor sau suportând consecinţele în cazul în care fumizorii de utilităţi nu şi-au încasat facturile, existând situaţii în care a fost oprită fumizarea apei potabile sau chiar a energiei termice pe perioada sezonului de iamă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
Pardaf.ro
15 Jan 19:01
Macar sa-i oblige sa deschida un nenorocit de cont la banca...Problema e ca adminitratorul de bloc nu fura doar pentru el ;) fura si pentru primar.
Răspunde
1 -1
anunt
15 Jan 18:14
PAI TREBUIA VREO LEGE SPECIALA PENTRU ASTA ?
CAND LEGEA TRANSPARENTEI OBLIGA PERSOANE JURIDICE PRIM RANG SA IMI COMUNICE MIE UN PÚLIFRICI DE RAND...DUPA O PREALABILA SOLICITARE ÉXPRESA...CUM S-A FINANTZAT RESPECTIVA ENTITATE...CE CHELTUIELI ARE, SI ALTE INFORMATII ÇU CARACTER PUBLIC... AMARATZII AIA DE ADMINISTRATORI CARE STRANG BANII OAMENUILOR NU ERAU OBLIGATZI SA O FACA PANA ACUM?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?