Guvernul Dăncilă înființează comisia pentru aderarea la euro!

 
Moneda EURO
Moneda EURO

Guvernul Dăncilă înfiinţează Comisia care va fi însărcinată cu pregătirea aderării României la zona euro. Anunțul a fost făcut miercuri, înainte de ședința de Guvern de premierul Dăncilă. Primul care a lansat informația în spațiul public a fost liderul PSD Liviu Dragnea.„Comisia Naţională are rol de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere şi de adoptare a monedei euro precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economiei şi societăţii româneşti, asumate prin consens de toţi participanţii ce vor fi incluse în proiectul Planului naţional de adoptare a monedei euro”, se arată în proiectul de Hotărâre. Comisia va prezenta pentru asumare politică calendarul de trecere la moneda euro şi Planul naţional de adoptare a monedei euro până la data de 15 noiembrie 2018'' potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG)

Comisia Naţională va fi constituită din reprezentanţi ai Băncii Naţionale, Administraţiei Prezidenţiale, Academiei Române, partidelor, sindicatelor, dar şi ai altor instituţii de vază şi personalităţi. Comisia Naţională este condusă, în calitate de co-preşedinţi, de primul-ministru şi preşedintele Academiei Române şi de doi vicepreşedinţi, respectiv guvernatorul Băncii Naţionale a României şi un viceprim-ministru desemnat de primul-ministru prin decizie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?