Guvernul Dăncilă cheltuiește cu două mâini și încasează cu o mână

 

România a avut cel mai mare deficit guvernamental raportat la Produsul intern brut în primul trimestru din acest an, cu 4,5% din PIB. În zona euro, deficitul guvernamental a fost de doar 0,5% din PIB iar Uniunea Europeană a avut deficit guvernamental de 0,6% din PIB, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Datele Eurostat arată că România a fost lider şi la creşterea deficitului guvernamental în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, cu un avans de 1,7 puncte procentuale, de la un deficit de 2,8% din PIB până la unul de 4,5% din PIB.

În zona euro, deficitul guvernamental a scăzut de la 1,1% din PIB în ultimul trimestru al anului trecut până la 0,5% din PIB în primul trimestru al acestui an. În Uniunea Europeană, deficitul guvernamental a scăzut de la 1% din PIB până la 0,6% din PIB.

Eurostat a dat publicităţii și datele privind datoria guvernamentală la finele primului trimestru 2019. Conform acestora, România se situa în rândul statelor membre cu cel mai mic nivel al datoriei guvernamentale raportată la PIB, 34,1% din PIB, un nivel mai redus fiind înregistrat doar în Estonia - 8,1% din PIB, Bulgaria - 21,2%, Luxemburg - 21,3%, Danemarca - 33,6% şi Cehia - 34%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
bican
19 Jul 15:04
PENTRU CA POATE, ESTE DICTATURA HOTILOR P[E VECI
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?