Guvernul, criticat dur de investitorii străini. "Decizii luate după ureche"

 

Investitorii străini critică dur maniera Guvernului României de a lua decizii de impact economic major fără studii de impact sau fără consultare publică.Guvernul deteriorează încrederea mediului de afaceri din România nu doar prin măsurile nefundamentate, ci și prin modul în care "pune efectele nedorite doar în seama unor actori din piață, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică".

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră că cele mai multe dintre efectele economice negative reclamate recent de politicieni sunt rezultatul legislației adoptate fără o fundamentare economică prin studii de impact ce le-ar fi putut anticipa.

FIC și întreg mediul de afaceri au recomandat constant realizarea unor astfel de studii și își exprimă în continuare
deschiderea de a contribui la acestea.

"Discursul politic care pune efectele nedorite doar în seama unor actori din piață, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică, nu face decât să deterioreze încrederea mediului de afaceri în România. Investițiile masive anticipate de guvernanți se vor materializa cu dificultate atâta vreme cât încrederea mediului de afaceri nu va fi recâștigată. Conform concluziilor celui mai recent indice de percepție privind atractivitatea mediul de afaceri din România realizat în rândul membrilor FIC în martie 2018 încrederea este la un nivel scăzut", se mai spune în comunicatul FIC.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?