Guvernul a introdus Universitatea Spiru Haret pe lista instituţiilor acreditate sau autorizate

 
Foto: mpinteractiv.ro
Foto: mpinteractiv.ro
Guvernul a decis, miercuri, introducerea Universităţii Spiru Haret pe lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate, modificând HG 749/2009 în care Spiru Haret nu se regăsea. Instituţia nu putea organiza examen de admitere la specializările acreditate sau autorizate.

"Guvernul a decis astăzi introducerea Universităţii Spiru Haret în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate precizând clar specializările şi programele de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu în cadrul acestei instituţii de învăţământ", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

În acest sens, Executivul a modificat Hotărârea Guvernului numărul 749/2009 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor, a structurilor de învăţământ superior şi a specializărilor şi programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea.


Măsura luată de Guvern vine după ce în şedinţa de săptămâna trecută a fost aprobată Ordonanţa Guvernului privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la fomele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate. Actul normativ prezentat de ministrul Ecaterina Andronescu săptămâna trecută a fixat cadrul juridic pentru măsurile propuse de Ministerul Educaţiei în scopul intrării în legalitate a Universităţii Spiru Haret, a precizat Muntean.

"Una dintre cele mai importante măsuri la care făcea referire ordonanţa era desfiinţarea şcolarizării pentru toate specializările, programele de studii provizorii sau acreditate la forma de învăţământ la distanţă", a mai menţionat purtătorul de cuvânt al premierului Emil Boc.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?