Guvernul a înfiinţat Agenţia de Credite pentru Studenţi

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Guvernul a decis înfiinţarea Agenţiei de Credite pentru Studenţi, instituţie care va gestiona sistemul de creditare a studenţilor din universităţile de stat sau particulare acreditate care au nevoie de bani pentru studii.
Potrivit Ordonanţei aprobate de Executiv, studenţii la facultate sau la master care urmează cursurile la zi în universităţile de stat sau în cele particulare acreditate, pot beneficia, la cerere, de credite bancare pentru acoperirea taxelor de studiu sau pentru alte cheltuieli legate de desfăşurarea studiilor.

Agenţia va elabora şi va propune Guvernului spre aprobare normele metodologice de constituire a fondului de creditare şi metodologia de acordare şi rambursare a creditelor. Instituţia va avea maximum 30 de posturi va fi condusă de un director executiv numit prin ordin al ministrului Educaţiei, în urma unui concurs. 


Instituţia se va finanţa atât din venituri proprii cât şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?