Guvernul a aprobat suplimentarea plafonului pentru "Prima Casa"

 
Guvernul extinde prevederile pentru "Prima Casa"
Guvernul extinde prevederile pentru "Prima Casa"

Plafonul programului "Prima Casa" a fost suplimentat printr-un act normativ, aprobat in sedinta de ieri a Guvernului. Astfel, bancile vor avea la dispozitie 400,5 milioane de lei, echivalentul a 90 de milioane de euro, pentru a acorda credite prin programul de stat.

Guvernul a aprobat ieri redistribuirea sumei de 400,5 milioane lei (echivalentul a 90 milioane de euro) destinata continuarii programului "Prima Casa", se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului Finantelor, remis marti redactiei, scrie Avocatnet.ro.

Noile reglementari sunt cuprinse intr-un proiect de hotarare de Guvern care urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

"Avand in vedere faptul ca suma de 500 milioane lei destinata achizitiei de locuinte construite de ANL, si realocata la inceputul lunii septembrie 2014 ca plafon total de garantare nu acoperea suficient valoarea creditelor aferente dosarelor care sunt in lucru la banci, finantatorii au insistat pentru majorarea plafonului de garantare", se arata in comunicat.

Conform Guvernului, suma de 400,5 milioane lei a fost destinata initial Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca, finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei, insa pentru ca din aceasta nu a fost acordata nicio garantie, atunci banii au fost realocati programului "Prima Casa", .

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?