Mugur Isărescu, chemat la raport în Parlament: "De ce nu a intervenit BNR până acum?!"

Isărescu
Isărescu
FOTO: activenews.ro

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este invitat marțea viitoare, pentru a da explicații legate de atitudinea contradictorie a Băncii Naționale cu privire la reglementarea instituțiilor financiare nebancare (IFN-uri), care au perceput ani de zile dobânzi exorrbitante sub ochii BNR."Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăţi financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni, am constatat că Banca Naţională a putut să intervină", a explicat Daniel Zamfir (PNL), preşedintele Comisiei economice din Senat.

Zamfir l-a invitat pe guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, la o audiere în comisie, programată pentru marţi, pe mai multe teme, una dintre ele fiind "practicile incorecte" ale instituţiilor financiare nebancare.

Senatorul Daniel Zamfir a precizat că invitaţia a fost trimisă deja lui Mugur Isărescu, întâlnirea membrilor Comisiei cu guvernatorul BNR fiind programată pentru marţi, la ora 13, cu mai multe teme care vor fi abordate.

"Cel mai important lucru este cel referitor la supravegherea BNR a activităţii instituţiilor financiare nebancare. Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăţi financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni, am constatat că Banca Naţională a putut să intervină. A stopat aceste practici incorecte ale instituţiilor de credit nebancare, iar întrebarea pe care aş pune-o domnului Isărescu este de ce nu a intervenit în toată această perioadă, a lăsat ani de zile aceste IFN să practice nişte dobânzi absolut aberante, ajungând până la 7-8.000 % şi a intervenit acum. Este o întrebare simplă, logică, de bun simţ". a declarat Daniel Zamfir.

 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?