Guvern: Persoana care nu primeşte bon fiscal să sune la Serviciul 112 sau să cheme ANAF

 
Guvern: Persoana care nu primeşte bon fiscal să sune la Serviciul 112 sau să cheme ANAF
Guvern: Persoana care nu primeşte bon fiscal să sune la Serviciul 112 sau să cheme ANAF

Persoana care nu primeşte bon fiscal şi nu i se restituie banii pentru un produs cumpărat dintr-un magazin ori nu este lăsată să plece din restaurant fără să achite consumaţia, tot fără bon, poate apela Serviciul 112 sau chema ANAF, este de părere purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.

El a adăugat însă că nu ştie care ar trebui să fie procedura dacă bonul fiscal nu este acordat pentru o pâine, aceasta fiind o speţă "dificil de răspuns", scrie Mediafax.ro.

Introducerea Loteriei bonurilor fiscale a fost avizată, miercuri, de Guvern, cu un sistem de extragere lunară sau ocazională a bonurilor primite de cumpărători pentru produse/servicii în valoare cuprinsă între 1-999 lei, şi cu posibilitatea ca, din martie, un client să aibă dreptul să nu achite produsul selectat sau consumat dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant.

"Începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite şi înmâna bon fiscal, cumpărătorul poate să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzactie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Aşadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal", a comunicat Ministerul Finanţelor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -1
Venona
29 Jan 02:29
Si mai e o smecherie: Astia de la ANAF vor corela veniturile cu cheltuielile...scadeti impozitele si taxele si lasati-va de smecherii si loterii
Răspunde
4 -3
28 Jan 22:39
Si comerciantii vor cere banii inainte de a da produsul... mare smecherie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?