Cozmin Guşă: Vom deveni comicii Europei, odată cu preluarea preşedinţiei UE

 

Preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Europei ne va pune, în scurt timp, în poziția de comici ai Europei, pentru că oficialii europeni vor realiza cât de incopetent este guvernul reprezentat de Viorica Dăncilă şi condus din umbră de Liviu Dragnea, a declarat consultantul politic Cozmin Guşă, într-o intervenţie la Realitatea TV. Nici preşedintele Klaus Iohannis nu este străin de această situaţie degradantă pentru că n-a împiedicat ascensiunea Vioricăi Dăncilă.  

"În urmă cu mai bine de o lună, când devense clar că Vasilica Dăncilă nu va mai fi schimbată din fruntea guvernului, spuneam că ne pregătim de o "fake presidency" a Uniunii Europene. Acum mai pot aduga epitete, vom devei comicii Europei, după ce presa europeană se va prinde cât de incompetentă este echipa politică a României, de la o mirare iniţială va urma, probabil, o revoltă şi apoi, prin februarie-martie, la nivelul opiniei publice din UE se va râde de România cu poftă. După ce ne-am bătut joc de Centenar, 2018 a fost, practic, cel mai negru an de după 1989, din punct de vedere politic şi cultural, acum vom ajunge comicii Europei, într-un registru comico-tragic", a afirmat Cozmin Guşă. 

Consultantul politică a comentat, extrem de acid, şi comportamentul principalilor actori politici, Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, de-a lungul zilei de 10 ianuarie, zi în care liderii europeni au venit la Bucureşti pentru a participa la ceremonia de preluare a preşedinţiei rotative. 

"Dacă Liviu Dragnea este nesimţit, aşa cum ne-am aştepta de la un şef al baronilor din România, şi Klaus Iohannis face fiţe, pentru că indiferent cât de calamitat este mediul politic la vârf, nu ai voie să laşi sub semnul îndoielii calitatea ta de gazdă, mai ales după ce, în decembrie, Iohannis s-a grăbit să-i asigure pe liderii europeni că, în ciuda problemelor interne, România va administra această preşedinţie corespunzător. Iohannis şi-a dovedit amatorismul politic pentru că a făcut şi această afirmaţie şi pentru că nu a folosit oportunităţile clare din toamna anului trecut pentru descăunarea Vioricăi Dăncilă. A făcut un joc în propriul interes. Platic, prin comparaţie cu echipa de analfabeţi funcţionali Viorica şi Dragnea, Iohannis a încercat să pară, prin comparaţie, cea mai grasă scroafă din coteţ", a mai comentat Guşă.

Dragnea trece de la Daddy la Romeo-Romică

Din păcate, acest joc va avea efecte negative, în primulu rând asupra ţării, dar şi a celor care-şi imaginează că au de câştigat. "Klaus Iohannis va avea probleme, pentru că în cazul Vioricăi Vasilica nu ne putem aştepa la un viitor politic îndelungat. Cât despre Dragnea, în 2019 şi-a propus să joace la nivelul tabloidelor, nu va mai fi Daddy, ci Romeo sau Romică, cum s-ar traduce mai bine pe la Teleorman, care se pregăteşte să-şi asigure un statut de proaspăt căsătorit, în mintea lui crede că va cuceri categoria de români are nu sunt interesaţi de politică, ci mai mult de cancanuri", mai spune Gușă.

Cozmin Guşă speră totuşi că, dincolo de acest spectacol politic ridicol şi hilar, românii care cred în valorile europene să înţeleagă că partea bună a Europei, UE, s-a construit prin precizie şi predictibiliate şi că aceasta ar trebuie să fie şi calea spre care să se îndrepte şi România. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
jan
11 Jan 11:48
can,can din est si vest..
Răspunde
0 0
Jan
10 Jan 23:24
Se pare ca lui Gusa nu i-a trecut supararea ca plagiatorul Ponta, al carui sef de campanie a frost, a luat-o in "gusa" la alegerile prezidentiale desi a pupat papucul lui Putin, idolul gusatului.
Răspunde
0 0
Rezistor
10 Jan 22:06
Gușă:
- guiț, guiț.
Răspunde
0 0
Dragoș
10 Jan 21:01
TREPĂDÚŞ, trepăduşi, s. m.
Persoană fără astâmpăr, care aleargă încoace şi încolo (agitându-se pentru treburile altora). ♦ Om fără demnitate, lipsit de personalitate, care se pune în serviciul altuia, pentru treburi mărunte, adesea înjositoare. – Trepăda + suf. -uş. [DEX '09]
Răspunde
0 0
Dragos
10 Jan 20:59
Gușă trepadușul
Răspunde
0 0
Nord Korea
10 Jan 19:05
Asta a fost si directiva pizide ! Sa transforme tara intr-o gluma ...
Răspunde
0 0
Dragos
10 Jan 16:18
Gușă cel mai tare
Răspunde
0 0
Amalia
10 Jan 15:14
Ceeace este mai rău, că urmare a modului incompetent ,imprevizibil și fără perspective-cum este condusă această țară- oamenii nu mai au încredere în nimeni,nu-și găsesc rostul în propria țară și pleacă în continuare foarte supărați!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?