Guşă: Mulţumesc telespectatorilor! În România, există un filon de civism. Cei de la CNA vor plăti

 
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Este un moment emoţionant să vezi că telespectatorii apreciază eforturile noastre, că au civism în continuare, a reacţionat Cozmin Guşă după ce Realitatea TV a fost lider de audienţă joi seară, în timpul suspendării emisiei. Guşă a mai precizat că nu va lăsa lucrurile aşa şi va încerca să obţină în justiţie sancţionarea CNA pentru decizia luată. "Mulţumirile sunt insuficiente pentru telespectatori, pentru cei care au participat la acest eveniment care, în primul rând, a fost un eveniment emoţionant pentru noi cei de la Realitatea şi un premiu binemeritat pentru eforturile pe care le facem cu toţii de a încerca să informăm corect. Acest eveniment are, însă, multe şi maximale semnificaţii şi le-aş enumera. S-a creat un eveniment unic în mass-media europeană, adică un post de ştiri al cetăţenilor, suspendat prin voinţă politică de către o putere samavolnică, a fost susţinut, nu în timp ce derula emisiuni împotriva puterii sau fel de fel de lucruri care pot să aducă audienţă, ci în timp ce pe ecran nu era un program de televiziune şi rula o scatoalcă din partea puterii, transformat într-un discurs autoritar, semn de dictatură, aşa cum ne-a cerut nouă CNA să rulăm în acele zece minute", a spus Cozmin Guşă.

Acţionarul Realitatea TV spune că, în România, există un filon foarte important de civism. 

"În al doilea rând, este un eveniment care ne arată nouă că în România există un filon foarte important de civism.  Românilor le este teamă că ceea ce au câştigat, prin mari eforturi în 1989, adică libertatea de exprimare pe care pot să o facă prin intermediul televiziunilor, radiourilor a site-urilor de ştiri, este pusă în pericol. Este pusă în pericol într-un moment în care cu toţii gândim că trăim într-o democraţie, că trăim într-un spaţiu euroatlantic, iar acest simbol al dictaturii împotriva libertăţii de exprimare a primit un răspuns pe măsură din partea unor români ce se ştiu mobiliza legat de aceste mize atât de importante pentru o democraţie. Pentru că o democraţie nu poate să existe în afara libertăţii de exprimare. Cei de la putere ne-au ales în primul rând pe noi, cei de la Realitatea, să demonstreze că această libertatea de exprimare va fi îngrădită. Această libertate de exprimare e pe cale să fie îngrădită. Probabil că treburile se vor mai radicaliza în continuare. Dar acest exemplu excepţional, cu această audienţă uriaşă, în faţa unui "ecran negru", probabil că va radicaliza foarte mult şi lupta între cei care vor să se încheie cu libertatea de exprimare şi cei care îşi doresc în continuare libertate de exprimare. Sunt convins că şi alte trusturi de presă, care vor să acţioneze corect, se vor alia acestei mişcări pe care am început-o noi împotriva dictaturii care azi se face prin CNA, mâine se face prin alte organisme politice, dar bineînţeles că în fiecare zi se face prin această majoritate parlamentară", a mai spus Guşă.

Cozmin Guşă a felicitat-o pe Denise Rifai "care a fost aleasă de cei de la CNA să suporte toată această presiune uriaşă, toată acea emoţie care ne-a cuprins pe toţi în ultimele 48 de ore şi îi felicit pe toţi ceilalţi colegi cărora nu le-a fost uşor să lucreze cu acest spectru al suspendării emisiei. Toţi telespectatorii noştri au înţeles că este doar primul pas către ridicarea licenţei. Apoi poate să urmeze încă o suspendare de două ore, apoi una de trei ore şi apoi se ridică licenţa şi televiziunea nu mai emite".

Cozmin Guşă a mai subliniat că cei de la CNA vor plăti pentru această decizie.

"Noi ne vom lupta în justiţie aşa cum am spus împotriva celor de la CNA, dar, de fapt, împotriva puterii PSD-ALDE care a dictat acea decizie a CNA, acum având şi argumentul susţinerii publice. Şi pot să le promit telespectatorilor noştri că, cel puţin în plan juridic, cei de la CNA vor plăti atât în grup, cât şi individual. Pentru că aici nu e vorba doar de paguba materială care e una consistentă. Atunci când suspenzi emisia timp de 10 minute vrei, de fapt, să spui, de la înălţimea unui organism de stat, că acea televiziune nu e frecventabilă. Telespectatorii noştri au demonstrat că tocmai atunci când este suspendată emisia şi ne aflăm sub presiunea aceasta teribilă, televiziunea noastră, oamenii noştri care fac emsiuni sunt extrem de frecventabili şi doriţi de către români. Ne vom lupta, vom încerca să anulăm în justiţie această suspendare şi apoi ne vom întoarce împotriva celor de la CNA. Acum au militat împotriva Realitatea TV, săptămâna viitoare vor milita împotriva altora care vor mai îndrăzni să îi critice", a mai spus Cozmin Guşă.

Guşă a ținut să precizeze și care a fost scopul ascuns al deciziei CNA: "Într-un asemenea gen de dictatură politică mascată, într-o democraţie de paradă cum este România astăzi, scopul principal este să intimidezi mass-media pentru ca cetăţenii la rândul lor să se simtă intimidaţi, pentru ca să nu se mai poată exprima liber, să nu mai iasă în pieţe să îşi ceară drepturile sau să critice puterea".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?