Guşă: Jocurile subterane au anulat lucrurile bune care s-ar fi putut întâmpla în lupta anti-corupţie

 
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Guşă a comentat, la Realitatea TV, anunţul lui Tudorel Toader în legătură cu ordonanţa de urgenţă pe care o pregăteşte pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite."Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti", a declarat ministrul Justiţiei, la un post TV.

Reamintim că CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Cozmin Guşă a dezvăluit jocul care se pregăteşte.

"Declaraţia lui Toader nu e o mare surpriză, decât faptul că şi-au asumat public acest lucru. Justiţia a fost terfelită în ultimii 2 ani. Toate jocurile subterane au anulat lucrurile bune care s-ar fi putut întâmpla în lupta anti-corupţie. Se vor întâmpla aceste lucruri, numai că acesta e tributul pe care-l plăteşte fostul stat paralel, reprezentat de Coldea, de Maior, regimul Băsescu, actualul stat al baronilor, al PSDragnea, tocmai pentru ca reprezentanţii acelui fost stat paralel să poată să se perpetueze în continuare în jocul de putere pe care l-au ocupat. Faptul că Florian Coldea îl asistă direct pe Dragnea de atâta timp sau prin intermediari, le dă posibilitatea acestora de la putere, cu Toader în frunte să beneficieze de un traseu, în baza şantajelor în justiţie. Ăsta e jocul care se pregăteşte", a spus consultantul politic.

Cozmin Guşă a evidenţiat capcana în care a căzut Klaus Iohannis, pentru că acei oameni "nu gândesc în spiritul de a avea servicii secrete puternice".

"În baza unui deal subteran prin care Dragnea trebuie să fie propulsat în finala pentru preşedinţie, Klaus Iohannis a picat într-o capcană. Care durează de mult timp, de când a refuzat să "debăsifice" structurile de informaţii ale României, l-a păstrat pe Coldea prim-adjunct încă 2 ani la SRI, plus alte cadre cu grade superior înalte, şi a căzut în capcana lor, a unor oameni care nu gândesc în spiritul de a avea servicii secrete puternice. Orice stat care se respectă trebuie să aibă servicii secrete puternice. Dar ei sunt dedicaţi unor jocuri personale. Felul în care s-a purtat cu el Cioloş în 2016, când pe baza discuţiilor pe care le avea cu Coldea a refuzat să sprijine PNL-ul, care a obţinut un scor ruşinos, creând un alt partid USR, pe care l-a făcut de la zero şi l-au propulsat în Parlament", a afirmat Guşă.

Cozmin Guşă a venit cu o veste-bombă pentru mediul politic al începutului de an: Coldea se lansează în politică pe 26 ianuarie. Consultantul politic a explicat de ce face Coldea asta şi cum va funcţiona alternativa politică de tip securistic USR plus PLUS.

"Vreau să le dau telespectatorilor noştri o ştire: Florian Coldea se va lansa în politică de ziua lui Ceauşescu, pe 26 ianuarie. În acel moment, partidul lui Cioloş, PLUS, care este asistat de Coldea, va avea o întâlnire politică naţională în acelaşi timp cu USR-ul, care a fost moşit de Coldea, şi vor lua decizia să acţioneze împreună, ca să creeze pe partea dreaptă o alternativă politică de tip securistic la PNL. Nu ştiu dacă Cioloş va fi candidatul acestei alternative la preşedinţia României. Mai degrabă, nu. La europarlamentare vor marşa împreună, tocmai ca să le facă probleme lui Iohannis şi PNL-ului, care nici nu face nimic ca să reziste tăvălugului.

De ce face Coldea asta? Pentru că poate, e din aceeaşi categorie cu Codrin Ştefănescu. Şi pentru că el consideră că, având merite în câştigarea preşedinţiei lui Iohannis în 2014, nu trebuia să fie dat afară niciodată. Şi măcar atât, dacă nu mai mult, ar fi meritul lui Sebastian Ghiţă, de care se tot discută, fără ale cărui dezvăluiri, Coldea n-ar fi plecat din funcţia de prim-adjunct SRI. Aşa, SRI-ul mai respiră, e mai multă normalitate. Acei jurnalişti acoperiţi din perioada lui Coldea şi Maior acţionează pentru că pot pentru această manipulare. Deci, se creează această alternativă politică de tip securistic USR plus PLUS, prin contribuția unor ofiţeri superiori, printre care şi Coldea. Probabil se va lucra şi la o alternativă pe stânga, o alternativă la PSD. Faptul că forţa lui Dragnea e diminuată nu e rău, dar depinde cine diminuează această forţă. Dacă e diminuată de oamenii care n-au servit niciodată interesul naţional, atunci e grav", a zis Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă a subliniat rolul pe care îl are Realitatea TV în viaţa telespectatorilor noştri, cu accent pe devoalarea acţiunilor celor de la mişcarea USR plus PLUS.

"Am văzut că PLUS s-a supărat pe Realitatea TV. Să rămână supărat în continuare. Trustul Realitatea serveşte interesului telespectatorilor noştri, care sunt cetăţeni. destestă securismul, baronismul, sunt conştienţi de drepturile şi obligaţiile lor. Nu pot să şi le exercite în aceste condiţii de securism instalat. L-am văzut pe Vlad Voiculescu. Şi el este dintr-o familie de securişti. Deocamdată presa nu s-a ocupat despre cum a fost drenată o sumă imensă de bani din industria farmaceutică către elemente private sau felul cum acest băieţaş a pus umărul la distrugerea transplantului în Romania. Avem dovezi şi le vom prezenta. Principala sarcină a unei mass-media independente e să militeze pentru ca cetăţenii să nu fie manipulaţi. Noi nu manipulăm, pe lângă ce s-a spus până acum vom veni cu elemente în plus.

Eu îi studiez activitatea politică lui Cioloş încă de când a ajuns în funcţia de secretar de stat în agricultură. Degeaba se împăunează cu treburile pe care le-a făcut, cei care analizează nu vor găsi absolut nimic. El de fapt a fost prim-ministrul majorităţii lui Dragnea. Ei l-au ţinut în funcţie. Faptul că ei nu iau în serios afirmaţiile unuia ca Marius Oprea, un om care de 30 ani se luptă cu acest sistem securistic, dar pe care nu l-aţi văzut îmbogăţit, îmi arată mie că ei desconsideră tot ce ţine de curăţarea pe care noi ne-am dorit-o în 1989 şi de libertatea de expresie. Nu s-au luptat cu serviciile secrete aceşti oameni, ci cu securismul. Avem, aşadar, acest eveniment pe 26 ianuarie, de ziua lui Ceauşescu, şi doresc să-şi consolideze aceste mişcări. Altfel, acest partid al lui Cioloş n-are nicio şansă să intre în Parlamentul European, se forţează o alianţă cu USR, pentru ca să meargă împreună să meargă, să reprezinte. Probabil că şi în USR sunt oameni bine pregătiţi, dar ce folos dacă la butoane stă Coldea, care foloseşte aceste structuri pentru protecţie politică sau pentru răzbunare? Ei, generând aceste mişcări împotriva lui Iohannis, apropo de USR plus PLUS, doresc să diminueze potenţialul actualului preşedinte, care să fim sinceri, n-a făcut mare lucru pentru România, dar nici nu putem să-l analizăm ca având o camarilă de tip Băsescu", a comentat Guşă, care a continuat pe ideea că această mişcare este una gravissimă:

Citiţi şi:

Cozmin Guşă aruncă bomba: Florian Coldea se va lansa politic pe 26 ianuarie

"Această mişcare este una gravissimă, nu ştiu dacă vor avea succes. S-a cam ofilit această putere a lor, dar cât timp vor fi lăsaţi să folosească informaţiile culese în activitatea lor la vârf, pentru că am văzut că şi domnul Silviu Predoiu s-a implicat în politică drept consilier al lui Victor Ponta, pe partea stângă. Deci, dacă nu există o sită cu aceşti oameni care au cules aceste informaţii, noi nu vom putea avea nişte partide politice normale. N-am văzut decât jocuri pe la consiliile locale, municipale, pentru înavuţire, inclusiv pe la USR. Treburile care s-au realizat pe timpul guvernării lui Cioloş, şi alea sunt cu verticală administrativă în favoarea baronilor". 

Cozmin Guşă a prezentat, ulterior, tipologia candidatului pe care românul trebuie să-l voteze. De asemenea, a explicat şi de ce 5-6 invitaţi au dispărut de la Realitatea TV la finalul lui 2018.

"Nu suntem la fel. Noi, la Realitatea TV, nu suntem securişti. Încercăm să luăm dovezile şi să le prezentăm. Iar episodul de la final de an, când au dispărut 5-6 invitaţi de la Realitatea, a fost un exemplu bun pentru telespectatorii noştri, că pe cei care îşi folosesc prezenţa publică în interes personal, şi avem informaţii că sunt alocaţi clar în postura de jurnalişti-ospătari, ofiţeri acoperiţi, îi dăm la o parte. Ioana Ene Dogioiu are o poziţie publică pe care o afirmă la Realitatea, este liberă s-o facă. Ea are o părere bună despre Cioloş, probabil. Dezbaterea este cea care ne duce într-o zonă dominată de adevăr. Din păcate, cei de la PSD n-au curaj să vină, iar noi nu acceptăm bani de la Dragnea ca să tăcem. Noi ne luăm banii din publicitate. E un efort să poţi să distingi adevărul. Când unul vine şi se laudă, atunci te uiţi la el să vezi dacă în viaţa lui a făcut ceva. Dacă n-a făcut nimic, dacă n-a făcut o casă, dacă n-a condus un grup de oameni, atunci spui că pe ăsta nu-l mai asculţi. În dreptul lui Cioloş nu este nicio realizare: nici în mediul universitar, nici în mediul privat, nici în mediul administrativ şi nici la Bruxelles. Nu suntem absurzi, există şi oameni care vor să facă ceva, dar n-au o tribună. La noi vor avea loc toţi în aceste dezabteri, ca să prezinte nişte soluţii pentru mediul din România, care nu ştie să aducă bani europeni, pentru drumuri, poduri, pentru necazurile familiilor de români. Circulaţia e insuportabilă, lumea pleacă la serviciu cu o oră jumate înainte, se chinuie cu copilaşii într-un sistem de învăţământ vai de capul lui", a spus, cu amar, Cozmin Guşă.

Consultantul politic a observat din nou slaba factură a clasei politice şi explicat de ce victoria Realităţii TV de joi seară este atât de importantă.

"Sunt mult prea slabi pregătiţi profesional de la Viorica Vasilica în jos, iar oamenii s-au şocat: să vezi prim-ministrul care nu ştie să vorbească. Ăştia toţi au fost repetenţi în şcoală. Afacerile de stat sunt făcute de elitele universitare, care să poată să arate o diplomă în primii 10. Numitorul comun al liderilor PSD, ALDE plus Coldea este această repetenţie din universitate. Nu degeaba se potrivesc. Coldea stă şi în spatele lor.

Săptămâna asta se încheie cu o mare victorie a Realităţii TV. 3 la sută dintre români au preferat să se uite la televiziunea noastră când cei de la CNA ne-au suspendat emisia, sub comandă politică. Cei din Diaspora sunt într-o proporţie covârşitoare în favoarea Realitatea TV. Misiunea noastră este de a oferi posibilitatea de a judeca corect atunci când îşi aleg exponenţii şi să-i sprijinim pe acei exponenţi care se dedică interesului naţional. Cioloş şi ai săi nu se încadrează în această categorie. Cei care nu mă cred, să studieze, iar cei care mă cred probabil că ştiu cât timp am studiat eu aceste lucruri şi cât m-am învârtit în viaţa publică. Asta cu plecatul e un lucru pe care l-am respectat la alţii, s-au dus în afara ţării pentru un trai mai bun. Eu vreau să rămân în ţara asta, din păcate am o sumă mică de români pe care îi apreciez. Eu şi copiii mei facem toate eforturile pentru a ne oferi un mediu mai bun, anti-securistic. România n-a fost golită de valori. Eu nu m-am făcut de ruşine în mediul internaţional, iar şcoala de bază am făcut-o aici", a încheiat Cozmin Guşă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
vlad
20 Jan 22:46
inca odata se confirma ca aceasta adunatura de partidulete si marionetele aferente fac parte din aceasta mare familie de securisti incapabili sa ajunga la consens, care ignora Populatia Romaniei in goana nebuna dupa umplerea pana la refuz a propriilor buzunare. Domnul Gusa ar face un pas catre reabilitarea persoanei sale daca ar continua aceste dezvaluiri despre acesti colegi ca sa zic asa ai dansului. Daca ar face cateva episoade la Tv devoaland aceste marionete scoase la interval in prag de alegeri, fara sa fie partinitor, eu m-as gandi la vot catre el si ideile lui daca sunt bune. Sper ca ce aflam azi de la dansul sa nu fie doar o razbunare intre securisti, prefer sa cunoastem mai pe larg aceasta caracatita securista care este prezenta in toate partidele politice.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?