Guşă: Dragnea uită că oameni din PSD îl bănuiesc că are legături cu Florian Coldea

Cozmin Guşă la Realitatea TV
Cozmin Guşă la Realitatea TV

Analistul politic Cozmin Guşă crede că liderul PSD Liviu Dragnea, în ciuda dezminţilor pe care le-a făcut într-o emisiune TV, este "consiliat" de generalul Florian Coldea şi, cel mai probabil, de Serviciul de Informaţíi Externe. Guşă mai aminteşte că nu el a lansat această ipoteză, ci chiar oameni cu poziţii importante din PSD.    "E o vorbă românească ”gura păcătosului adevăr grăieşte.” Nu l-a întrebat nimeni pe Liviu Dragnea, în emisiunea lui Mihai Gâdea, daca are o legătură apropiată sau dacă este asistat de SIE şi totuşi el a simţit nevoia să se disculpe pentru ceva ce nu a fost întrebat. Sigur că acesta nu este un lucru care se poate dovedi. Intuiţiile unor oameni bine informaţi, cum sunt şi eu, ne indică faptul că s-ar putea să fie asistat de Serviciul de Informaţii Externe, nu neapărat în baza unui angajament, ci poate a unui interes, " a afirmat Cozmin Guşă. 

El i-a reamntit liderului social-democrat că informaţiile privind această ''colaborare" a pornit chiar din sânul PSD.  

"Nu eu am afirmat că Liviu Dragnea este asistat de Florian Coldea, deşi n-am nicio îndoială că el este asistat de Florian Coldea, eu am vorbit despre tensiunea unor oameni din PSD, apropos de episodul lui Liviu Dragnea cu Codrin Ştefănescu, de la Cex al PSD, care-l bănuia şi în discuţie i-a prezentat ca pe o certitudine faptul cum că Liviu Dragnea este asistat de Florian  Coldea. (...)Eu acuzaţii nu i-am adus pentru acest fapt, i-au adus colegii lui din PSD, ştie bine despre cine vorbesc, tocmai în virtutuea faptului că ei consideră necorespunzătoare această coloborare, chiar dacă Liviu Dragnea încearcă să le spună „Totul pentru front, totul pentru victorie, ce mai contează cine mă asistă, dacă mă asistă atât de bine încât am atâtea victorii?""

Pe de altă parte, Cozmin Guşă a opinat că fostul director adjunct al SRI este un profesionist redutabil, ceea ce-l recomandă pentru postura de consiler din umbră al oricărui politician. "Florian Codea e un mare jucător politic, se pricepe la toată măţăraiele politicului românesc, s-a antrenat bine pe perioada preşedintelui Băsescu şi daca e cineva care poate să cunoască dedesubturile liderilor politici si ale partidelor, atunci acesta e generalul Florian Coldea."

Tocmai din această perspectivă şi ţinând cont de situaţia nu tocmai confortabilă a lui Liviu Dragnea, Cozim Guşă crede că scenariul "asistării liderului PSD" este cu atât mai credibil: "Liviu Dragne are şi calităţi. Una este aceea de tactician foarte bun al politicului, ştie când şi cu cine să discute, atât din partid, cât şi din afară partidului, ştie ce să promită şi când să nu se ţină de cuvânt. În politică, acestea sunt calităţi, dar, totuşi în ciuda acestor calităţi, jocul lui de precizie, în condiţiile în care din punct de vedere juridic este găurit, iar în partid are probleme, acest joc de precizie nu ar putea să existe în afara unei asistenţe clare de la oameni mult mai sofisticaţi decât Liviu Dragneas, care au interes, nu cred că este unul naţional, dar au un interes să-l ţină pe Liviu Dragnea puternic în fruntea guvernării şi a PSD." 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?