Cozmin Gușă: Principalii vinovați pentru starea națiunii sunt intelectualii, nu politicienii

 

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, marți seară, în cadrul unei "Ediții Speciale", la Realitatea TV, că involuția societății umane a caracterizat ultimii 25 de ani, în România, în condițiile în care "principalii vinovați pentru starea națiunii sunt intelectualii". 

"Involuția societății umane este un fapt. E un lucru care a caracterizat, ultimii 25 de ani, nu doar în România, dar și peste hotare. În altă parte, e mai puțin vizibil (...) Cel mai important rol îl au intelectualii noștri. În marea lor majoritate, au devenit, în ultimi 25 de ani, sinecuriști. E cu atât mai mare rușinea cu cât suntem liberi. Astăzi rușinea e mai mare pentru că azi e libertate. Principalii vinovați pentru starea națiunii sunt intelectualii care au sucombat, care nu au știut să fie solidari, care își publică la suprapreț fel de fel de cărți. Intelectualii duc înainte o societate. Vina principală nu o au politcienii. Politicienii au ajuns să fie aleși pentru că intelectualii nu se aud în piața publică, ci au preferat să tacă complice. Lor le place să facă asta, să păcălească câte un potențat al zilei, în loc să vină să zică în piața publică 'așa nu se mai poate'", a declarat consultantul politic.Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?