Gușă: Intrăm într-o epocă de mari excese din acest moment. Iohannis, lăsat în offside

Președintele Klaus Iohannis a fost lăsat singur de către Opoziție și de fostul premier Mihai Tudose care a cedat mult prea ușor. Din același motiv, și tabăra anti-Dragnea din PSD este debusolată și nu se va coagula prea curând. În tot acest timp, Liviu Dragnea va fi prim-ministrul de facto care va guverna peste România, consideră consultantul politic Cozmin Gușă."Resorturi care trebuiau sa fie contrabalans la Dragnea n-au existat, iar Iohannis, în ciuda declarațiilor vitejești de la numirea Guvernului Tudose, cu o opoziție palidă, cu o stradă care s-a stins ușor-ușor și cu un Tudose care n-a luptat, a rămas într-un soi de offisde", este de părere Cozmin Gușă.

Consultantul politic atrage atenția că din acest moment vom intra într-o epocă de mari excese. ”Companiile de stat vor căpăta conducere politică, parlamentarii și primarii vor păstra dreptul să facă afaceri, ca în anii '90. Oamenii de afaceri se vor pesediza, se vor teleormaniza, pentru că altfel nu vor mai putea avea contracte", a declarat acesta.

România s-a modificat, spune consultantul politic. Oamenii care protestează nu sunt doar atâția câți vor demonstra sâmbătă în stradă, ci mult mai mulți, este de părere Gușă. ”Minimum jumătate de an nu vom mai putea discuta decât de teleormanizarea României. Așa s-a modificat mentalul colectiv. Poate după jumătate de an să ne gândim la altceva”, atrage atenția consultantul politic.

Dragnea, adevăratul premier. Românii să nu uite că ei l-au legitimat

Liviu Dragnea, care acum este premierul de facto al României, dorește să ducă politica externă într-o zonă de umbrelă a Israelului, dar nu știm dacă i se va permite, punctează Cozmin Gușă.

”Dragnea nici nu știe să negocieze. Dacă a căpătat sprijinul celor din partid... Românii nu trebuie să uite că ei i-au dat puterea lui Dragnea și PSD-ului. Alegerile au fost în urmă cu un an și un pic, au votat în cunoștință de cauză și au legitimat o putere care n-a venit să guverneze, ci să scape de dosare. Nu sunt sumbre viziunile, asta e România. Mereu avem impresia că avem vreo vocație divină. Suntem superficiali, văduviți de cei mai harnici, care au plecat din țară și îngroașă bugetele altor țări”, amintește consultantul politic.

Cozmin Gușă este de părere că tabăra anti-Dragnea din PSD nu se va consolida foarte repede. Faptul că Tudose a plecat prea ușor i-a debusolat pe cei mai mulți, iar deocamdată Liviu Dragnea rămâne adevăratul premier.

În ceea ce privește Opoziția, consultantul politic susține că, în acest moment, liberalii nu există. ”Au trecut perioada asta fără pretenții, să se dea amnistia, grațierea, Legile Justiției de care beneficiază și ei și l-au ales pe Orban să se facă de rușine, adică cineva de care ulterior se pot debarasa foarte ușor”, a mai precizat Cozmin Gușă.

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?