Grupa de sânge îţi spune cum stai cu sănătatea. Când este cazul să te îngrijorezi?

 
Grupa de sânge îţi spune cum stai cu sănătatea. Când este cazul să te îngrijorezi?
Grupa de sânge îţi spune cum stai cu sănătatea. Când este cazul să te îngrijorezi?

Grupa de sânge poate să spună multe despre tine, inclusiv dacă ești predispusă la anumite afecțiuni. După cum poți vedea, este extrem de important să știi ce grupă de sânge și ce factor Rh ai, mai ales dacă vei avea vreodată nevoie de transfuzii de sânge.

Iată la ce boli este predispusă fiecare grupă de sânge:

Dacă ai grupa de sânge 0, atunci riscul de a dezvolta cheaguri de sânge, cancer de stomac și cancer pancreatic este mai scăzut. În schimb, oamenii care au grupa de sânge A, B sau AB sunt cu 30% mai mult predispuși la afecțiuni cardiovasculare de-a lungul vieții.


Potrivit unui studiu citat de clikpentrufemei.ro, cel mai înalt nivel de risc (23%) este pentru grupele de sânge AB și B, care pot suferi de ulcer gastric sau boli cardiovasculare.

Grupa de sânge îți arată dacă vei face cancer. Cine are cel mai mare risc?

Cei cu grupa de sânge O sunt mai puțin predispuși la cancer pancreatic. Grupa A are cu 32% mai multe riscuri de a dezvolta cancer pancreatic, pentru grupa AB riscul este cu 51% mai mare, iar riscul de a dezvolta această afecțiune grupa de sânge B este cu 72% mai mare.

Grupa de sânge AB a fost asociată cu un risc de 23% mai mare de boli cardiovasculare, iar B a fost asociată cu un risc de 11% mai mare. Cei cu grupa de sânge A, B sau AB au un risc mai mare de a dezvolta cancer la stomac în comparație cu persoanele care au grupa O.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?