Primul deces cauzat de gripă din acest sezon: un bărbat de 53 de ani din Galați

 

Gripa a făcut prima victimă în România, din sezonul acesta. Este vorba despre un bărbat de 53 de ani, din Galați, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De la inceputul sezonului au fost confirmate 67 cazuri de gripă: 11 cazuri gripa cu virus AH1, 19 cazuri cu virus AH3, 36 cazuri cu virus A nesubtipat și un caz gripă cu virus B.

Bărbatul decedat avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat anti-gripal.

Până la data de 30.12.2018 au fost vaccinate antigripal 1.187.159 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparabil cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se focare locale în jud. Brașov, mun. București și cazuri sporadice în unele județe.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 39978, cu 15.4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent (47265) și cu 32% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (58836) - situație datorată în principal subraportarilor din săptămâna anterioară ca urmare a zilelor nelucrătoare
(sărbătorilor legale).

În săptămâna 24.12.2018 – 30.12.2018 s-au înregistrat la nivel național 703 cazuri de gripă clinică.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?