Grindeanu: "Un semn al evoluției României - relația dintre autoritățile statului și Casa Regală"

 

Contribuția pe care Casa Regală a avut-o la integrarea României în cele mai importante structuri europene și euroatlantice este un exemplu "de dragoste, dăruire și loialitate pentru țară", a afirmat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

"Sunt deosebit de onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră la aniversarea a 20 de ani de diplomație regală. Este un moment cu totul special, de recunoaștere a contribuției esențiale pe care Casa Regală a avut-o la integrarea României în cele mai importante structuri europene și euroatlantice. Această contribuție va rămâne unul din cele mai frumoase exemple de dragoste, dăruire și loialitate pentru țară. Astăzi, putem afirma cu toată convingerea că România a evoluat enorm. Un semn al acestei evoluții, al creșterii spirituale, economice și sociale a țării noastre este și relația dintre autoritățile statului și Casa Regală, o relație ce reprezintă o prelungire firească a respectului și prețuirii pe care românii le-au avut întotdeauna pentru Coroană", a declarat Grindeanu, la Palatul Elisabeta, la un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la prima vizită externă a Familiei Regale reprezentând interesele României.

În urmă cu 20 de ani, a mai afirmat Grindeanu, România începea să conteze din nou cu adevărat în Europa și în lume grație eforturilor Familiei Regale. Prim-ministrul a făcut referire și la "turneul impresionant" pe care Regele Mihai și Regina Ana l-au desfășurat la cele mai importante cancelarii și case regale pentru a pleda cauza țării noastre.

"Altețele Voastre Regale le-ați fost alături în multe din aceste vizite și, cu noblețe, le continuați acum efortul. Astăzi, la două decenii distanță, suntem în fața unei noi provocări, a unei dezbateri cruciale despre viitorul Uniunii Europene", a declarat premierul Grindeanu, care le-a transmis principesei Margareta și principelui Radu rugămintea de a fi în continuare alături de români și de România, pentru a susține "cauza unei Europe la fel de puternice și de unite".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?