Cum n-a știut Grindeanu să explice diferența dintre impozit pe gospodărie și cel pe persoană fizică

 
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni seară, că așteaptă o formă finală a proiectului privind impozitul pe gospodărie pentru a se putea pronunța, însă a subliniat că acest tip de impozit se aplică și în alte țări. Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni seară, că așteaptă o formă finală a proiectului privind impozitul pe gospodărie pentru a se putea pronunța, însă a subliniat că acest tip de impozit se aplică și în alte țări. Astfel, solicitat să dea o definiție pentru diferența dintre impozitul pe persoană fizică și cel pe gospodărie, el a arătat că așteaptă o formă finală a proiectului, scrie Agerpres.

"Este normal să ducă la foarte multe discuții această nouă abordare, fiindcă vorbim de o nouă abordare, dar nu inventăm apa caldă, astea sunt lucruri care se aplică și în alte țări, unele dintre ele membre ale UE, altele nu, dar țări dezvoltate care merg foarte bine din punct de vedere economic. (...) Am cerut ministrului de Finanțe să iasă și să explice mai mult ceea ce ne dorim, ceea ce vrem să facem, ceea ce avem ca și măsuri prevăzute în programul de guvernare și această comunicare să fie cât se poate de structurată, de simplă, astfel încât cetățenii să înțeleagă foarte bine ce ne dorim", a afirmat Grindeanu la Antena 3.

El a precizat că le-a solicitat reprezentanților Ministerului de Finanțe și ai ANAF să prezinte un draft.

"Le-am cerut celor de la Finanțe, ANAF, pe baza a ceea ce am spus și analizat și este parte a programului de guvernare ca și măsuri să lărgească baza de analiză, să vină cu acel draft să îl rediscutăm de două-trei ori astfel încât, așa cum am făcut cu celelalte măsuri, când luăm o decizie, să știm foarte bine pe ce ne așezăm, care sunt măsurile și care sunt efectele, pentru că aici, dincolo de schimbările propriu-zise, este nevoie de o infrastructură mult mai mare, poate de noi proceduri, iar lucrurile acestea nu sunt imposibil de făcut pentru că lucrurile acestea se pot face și sunt optimist din acest punct de vedere, dar trebuie să fie cât se poate de clare și transparente și să se știe exact pe termene ce avem de făcut", a arătat premierul.

Solicitat să dea o definiție pentru diferența dintre impozitul pe persoană fizică și cel pe gospodărie, el a arătat că așteaptă o formă finală a proiectului.

"Domnul ministru Viorel Ștefan a început să iasă să explice cât mai mult. Aștept — eu sunt absolvent de Științe exacte — să-mi vină acea formă care să se apropie de final și să nu mă arunc și nu cred că este bine pentru un prim-ministru să spună lucruri care nu sunt sigure 100%", a spus Grindeanu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?