Grindeanu, despre Brexit. În ce relaţii rămâne România cu Marea Britanie

România va rămâne prietenă și aliată cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care această țară îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene, a afirmat marți premierul Sorin Grindeanu, scrie Agerpres. Șeful Executivului a transmis acest mesaj la începutul primei reuniuni a Consiliului interministerial pentru Brexit, care are loc la Palatul Victoria.

"Am hotărât să convoc azi prima reuniune a Consiliului interministerial pentru Brexit, pentru că (...) la finalul acestei săptămâni, pe 29 aprilie, Consiliul European va adopta liniile directoare ale mandatului pe care Comisia Europeană îl va avea în negocierile cu Marea Britanie. Cred că primul lucru pe care trebuie să-l subliniem este că rămânem prieteni și aliați cu Marea Britanie, indiferent de locul pe care țara îl va avea în afara sau în interiorul Uniunii Europene", a declarat Grindeanu.

Potrivit premierului, prioritatea Guvernului este ca Brexit-ul să aibă un impact cât mai mic asupra românilor din Marea Britanie.

"Prioritatea noastră numărul unu este ca acest proces să aibă un impact cât mai mic asupra românilor care trăiesc, muncesc sau învață în Marea Britanie, pentru că drepturile lor trebuie a fi protejate, iar negocierile în acest sens trebuie duse în echipă cu cei de la Comisia Europeană", a spus Grindeanu.

Șeful Guvernului a făcut referire și la alte direcții pe care România trebuie să le urmărească în acest proces. "Sunt alte două direcții pe care cred că România trebuie să le urmărească în cadrul acestor negocieri (...) și anume: păstrarea alocărilor bugetare aferente politicii de coeziune și politicile agricole comune pe exercițiul bugetar 2014 — 2020 și, bineînțeles, consolidarea cooperării UK — Uniunea Europeană post-Brexit în domeniul securității și, de asemenea, în cel al relațiilor externe", a explicat Grindeanu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?