Propunere. Drapel mai mare arborat la Palatul Parlamentului. Care va fi costul

Biroul permanent al Camerei Deputaților a propus marți ca drapelul arborat pe clădirea Palatului Parlamentului să fie unul mai mare decât cel actual, costurile fiind evaluate la aproximativ 2.500 de lei, anunţă Agerpres. "Biroul permanent a analizat un memorandum intern ca urmare a solicitării domnului senator Ioan Vela cu privire la înlocuirea drapelului național arborat pe clădirea Palatului Parlamentului. Secretariatul general al Camerei Deputaților propune următoarele măsuri: un proiect-pilot ce presupune majorarea dimensiunii drapelului arborat pe clădirea Parlamentului cu păstrarea structurii port-drapel existente, în cost evaluat la aproximativ 2.500 de lei, ce urmează a fi partajat cu Senatul, sau amplasarea pe spațiul verde a steagului național având dimensiunea 64 de metri pe 54 simultan cu amplasarea pe fațada de pe latura de nord a unor steaguri de dimensiuni de 33 de metri pe 11 metri. Steagurile, în momentul de față, se află în dotarea Camerei Deputaților, aceste steaguri fiind folosite cu ocazia diferitelor evenimente festive. Mai mult, cu ocazia Adunării Parlamentare NATO vor fi arborate peste 110 drapeluri naționale. Aceste propuneri au fost înaintate Birourilor permanente reunite", a declarat secretarul Camerei Deputaților Ioana Bran.

Senatorul liberal Ion Marcel Vela a propus săptămâna trecută înlocuirea drapelului național arborat pe clădirea Parlamentului pe motiv că în prezent nu este vizibil la nivelul solului, conducerea Camerei Deputaților aprobând acest demers, cu condiția reducerii costurilor.

"Parlamentul a lăsat să treacă nemarcată așa cum se cuvenea Ziua Drapelului Național, ziua unui simbol al României și al jertfei eroilor României. Am ratat, ca instituție, un prilej bun pentru a rememora faptele de arme ale celor care au construit România Mare. (...) De aceea, am revenit cu solicitarea din 15 mai cu privire la înlocuirea drapelului național arborat pe clădirea Parlamentului României, având în vedere că în prezent nu este vizibil la nivelul solului", a explicat Vela, în solicitarea făcută.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?