Grevă spontană la Administraţia Străzilor. Angajaţii sunt nemulţumiţi de decizia Consiliului General

 
Grevă spontană la Administraţia Străzilor. Angajaţii sunt nemulţumiţi de decizia Consiliului General
Grevă spontană la Administraţia Străzilor. Angajaţii sunt nemulţumiţi de decizia Consiliului General

Angajaţii Administraţiei Străzilor din Capitală au intrat, luni, de la ora 10.00, într-o grevă spontană, la sediul instituţiei, deoarece sunt nemulţumiţi de decizia Municipalităţii de a desfiinţa instituţia la care lucrează. Pe timpul grevei nu se vor face intervenţii în teren.

 

 


„Suntem nemulţumiţi de decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti de a desfiinţa Administraţia Străzilor. Prin această decizie, toţi angajaţii vor fi concediaţi, şi este vorba de 370 de persoane. Asta reiese din hotărâre, că vom primi preavize şi nu vom fi transferaţi la Companiile Municipale”, a declarat Dan Georgescu, preşedintele sindicatului din Administraţia Străzilor.

Potrivit acestuia, pe perioada grevei de două ore, angajaţii nu vor face intervenţii în teren.

„Indiferent de natura incidentului, nu vom interveni. De exemplu, dacă o intersecţie rămâne fără energie, aceasta va merge pe indicatoare si pe prioritate de dreapta. Vrem să urmăm paşii necesari pentru a se ajunge la o grevă generală”, a mai declarat Georgescu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, la ultima şedinţă, desfiinţarea a patru instituţii din subordinea PMB, precum Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri, a Cimitirelor şi cea a Fondului Imobiliar.

Potrivit proiectului care s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară, şi care a fost aprobat de consilieri, se prevede ca în termen de 90 de zile de la aprobarea acestei hotărâri, cele patru instituţii să fie desfiinţate.

De asemenea, în termen de 30 de zile, potrivit proiectului de hotărâre, instituţiile ce urmează să fie desfiinţate sunt obligate să declanşeze procedurile de disponibilizare a unui număr de 1.300 de posturi. În expunerea de motive a proiectului, justificarea desfiinţării acestor instituţii este evitarea „paralelismului”, în contextul în care există deja companii municipale cu aceleaşi atribuţii. De altfel, atribuţiile instituţiilor ce urmează să fie desfiinţate vor fi preluate de noile companii municipale.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ion
22 Oct 13:40
indrazniti sa credeti !
Răspunde
0 0
Cris
22 Oct 12:43
Intrebare de amanunt: acesti angajati cum s-au angajat acolo? A fost un concurs ceva? Sau poate niste pile? Sau politic?
Răspunde
0 0
Jan
22 Oct 13:25
8 Arata-mi un anunt de concurs pentru posturi publice citit de tine ? Vreodata !!!? Toti sint loaze de partid !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?