Greva generală de la Metrorex s-a anulat, salariile cresc cu 20%

 
Grevă la metrou 15 noiembrie 2018. Grevă Metrorex. Grevă metrou
Grevă la metrou 15 noiembrie 2018. Grevă Metrorex. Grevă metrou

Sindicatele de la metroul bucureştean au anunţat că renunţă la greva generală anunţată pentru jumătatea lunii decembrie, după ce la negocierile de marţi s-a ajuns la o înţelegere cu conducerea Metrorex. Potrivit comunicatului oficial al Metrorex, pe 4 decembrie s-a semnat contractul colectiv de muncă (2018-2019) între administrația Metrorex și partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM).  Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părțile convenind o mărire salarială de 20%.

Clauzele nouluiu contract şi, implicit, majorarea salarială de 20% intră în vigoare de miercuri, odată cu înregistrarea la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

În plus, salariaţii vor beneficia şi bonificaţii de 2.000 de lei. 

"Sunt primele de metrou si prima de Crăciun. Prima de metrou este una singura pe an şi va fi undeva la o mie de lei, prima de Crăciun tot acolo", a declarat Ion Radoi pentru Digi 24.

Sindicatele Metrorex au ameninţat că vor intra în grevă generală, în intervalul 15-20 decembrie.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor a fost legată de procentul creşterii salariale, dar şi de lipsa investiţiilor şi a forţei de muncă.

Analiză dură: Metrorex, "şantaj" prin incompetenţă, salarii mari, pierderi uriaşe

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?