Greta Thunberg, „Ambasador al Conștiinței”, primită de Barack Obama

 

Greta Thunberg, tânăra activistă pentru mediu din Suedia, a fost primită de fostul președinte american Barack Obama. 

Barack Obama a salutat-o pe adolescenta în vârstă de 16 ani drept „una dintre cele mai mari apărătoare ale planetei noastre”.

Organizaţia fostului preşedinte, Obama Foundation, a difuzat pe reţele de socializare o înregistrare video de la întâlnirea celor doi.

 

Greta Thunberg se află într-o vizită în Statele Unite, după ce a traversat Oceanul Atlantic la bordul unui velier care nu emite deloc dioxid de carbon.

La începutul săptămânii, Amnesty International i-a acordat activistei de mediu Greta Thunberg premiul „Ambasador al Conștiinței", alături de mișcarea de tineri Fridays for Future. Premiul a fost acordat la câteva zile înainte de summitul pe probleme climatice de la New York. Ceremonia a avut loc în fața studenților de la George Washington University, în capitala SUA. Este cel mai înalt premiu pentru drepturile omului acordat de Amnesty Iternational.

„Politica necesară pentru a confrunta această criză pur și simplu nu există în prezent", a declarat Thunberg.

„De aceea fiecare dintre noi trebuie să forțeze din fiecare unghi posibil pentru a-i face pe cei responsabili să-și asume lucrurile și pentru a-i face pe cei de la putere să acționeze."

Sâmbătă urmează primul summit al tinetilor pentru problemele climatice al ONU, iar luni va avea loc Summitul pentru Acțiune Climatică.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?