Gorghiu o îndeamnă pe Ridzi să facă plângeri la Parchet pentru toţi deputaţii şi pentru ziarişti

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Deputatul Alina Gorghiu, fost preşedinte al Comisiei de anchetă ce a vizat-o pe Monica Ridzi, o îndeamnă pe fostul ministru să nu se rezume în a face plângeri penale membrilor Comisiei, ci să dea în judecată toate instituţiile care au anchetat MTS, dar şi pe ziariştii care au scris pe acest subiect.
"Fără a face referire la declaraţiile ministrului, prin care încearcă să revină în atenţia presei, a existat o hotărâre a plenului Camerei Deputaţilor de începere a urmăririi penale la solicitarea Parchetului, un raport al Comisiei de anchetă, cu aceleaşi concluzii, un raport al Comisiei juridice care a consfinţit concluziile Comisiei de anchetă, un raport al Curţii de Conturi. Ca atare, bănuiesc că ministrul nu se va limita la membrii Comisiei de anchetă, ci va da în judecată toate instituţiile care au avut aceleaşi concluzii cu privire la evenimentul din 2 mai", a precizat Gorghiu.

De altfel, deputatul liberal a apreciat că şi presa ar putea avea parte de acelaşi tratament, având în vedere că a susţinut aceleaşi idei în legătură cu organizarea de către Ministerul Tineretului şi Sportului a "Zilei Tineretului".


Cât priveşte acuzaţia adusă de Monica Iacob Ridzi membrilor Comisiei, că ar fi lucrat ilegal, deoarece exista, la momentul anchetei, pe rolul instanţei o cercetare penală împotriva ministrului, Alina Gorghiu a arătat că au existat două hotărâri ale Biroului Permanent al Camerei  care au permis Comisiei să lucreze în continuare, respingând solicitările PDL de încetare a activităţii Comisiei invocându-se acest motiv. "Activitatea Comisiei s-a desfăşurat în conformitate cu Regulamentul. Nu cred că e o problemă cu ce s-a întâmplat în Comisie, şedinţele au fost publice, nu s-a pus problema de forţare a unor declaraţii. Oricum am aflat ulterior de la DNA că toate documentele prezentate la Comisiei au fost fabricate", a precizat preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Ridzi.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat  după întâlnirea cu procurorii Parchetului Instanţei Supreme că doreşte ca membrii Comisiei de anchetă  a MTS să fie audiaţi de procurori.

Aceasta a depus luni o declaraţie de cinci pagini în faţa procurorilor prin care şi-a susţinut plângerea făcută pe numele a nouă parlamentari din comisia care a anchetat-o.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?