Gorghiu, despre MCV: ”Timmermans ne-a recomandat să nu ne înecăm ca țiganul la mal”

Alina Gorghiu a folosit o expresie care a atras atenția. Astfel, aceasta a susţinut că Frans Timmermans le-a recomandat parlamentarilor, în privința MCV, să "nu se înece ca ţiganul la mal"."O altă remarcă pe care o consider relevantă este cea legată de cum ne privesc europenii în acest moment şi prim-vicepreşedintele CE a spus că, după multă vreme, ochii statelor europene sunt aţintiţi spre situaţia din România. Însă, bineînţeles că recomandările sunt să cooperăm cu sistemul judiciar, să cooperăm şi să comunicăm cât mai constant şi des cu CE - există o mare deschidere din partea Comisiei de ajutor. Sfatul este acela de a nu evita Comisia de la Veneţia. (...) În privinţa MCV, evident că există o monitorizare strictă din partea Comisiei. Toată lumea a menţionat şi a subliniat progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pe tema justiţiei, însă ne-a recomandat (Timmermans - n.r.) să nu ne înecăm ca ţiganul la mal - vorba românului", a afirmat Alina Gorghiu.

Deputatul PNL Ioan Cupşa susţine că "s-a tras o concluzie relativ optimistă" în urma discuţiilor, dar, în opinia sa, nu este deloc pozitiv pentru România faptul că nu se ştie când se va renunţa la MCV.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?