Google a scos un buton de căutare folosit de milioane de oameni. Ce putem face

Dacă sunteți utilizator frecvent al căutării de imagini pe Google, probabil ați observat că a fost eliminat butonul "Vizualizați imaginea" din rezultatele căutării. Butonul permitea vizualizarea unei versiuni complete a unei fotografii, fără a fi nevoie să fie vizitată pagina în care imaginea era publicată. Totuși, Google a decis să scoată această funcționalitate. Care este motivul?

Getty s-a plâns că mult folosita căutare de imagini pe Google a facilitat accesul utilizatorilor la imaginile Getty Images, fără permisiunea sau licența corespunzătoare. Deși butonul era util pentru utilizatori, el a provocat o încălcare semnificativă a drepturilor de autor, iar Google a fost nevoit să elimine opțiunea, după o înțelegere cu Getty Images.

Astfel, celebra agenție foto a renunțat la procedura legală contra Google, după ce butonul "Vizualizați imaginea" a fost scos, ca parte unui parteneriat între cei doi giganți.

Ce se poate face

Din fericire, browserele oferă posibilitatea de a adăuga extensii. Tocmai a fost creată o extensie pentru Chrome şi pentru Firefox, care repune butonul înapoi în căutări. 

Instalarea se face ușor, extensia fiind disponibilă în Chrome Web Store şi pe site-ul Mozilla. Odată instalată extensia, butonul View Image va apărea exact în acelaşi loc ca înainte.

Cei care nu vor să instaleze extensii noi în browser vor putea în continuare să descarce imaginile din Google Images, doar că vor fi nevoiți fie să acceseze site-urile pe care fotografiile au fost publicate, fie să dea un "Save As" pe imaginea care apare în stânga ferestrei de căutare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?