Google a lansat aplicaţia ce permite localizarea unei persoane pe baza numărului de mobil

Foto: labnol.org
Google a lansat miercuri aplicaţia Latitude, cu ajutorul căreia utilizatorii pot localiza o persoană folosind numărul de telefon mobil al acesteia, a anunţat compania americană pe blogul său oficial.


Aplicaţia reprezintă pentru utilizatori o metodă distractivă de a rămâne în contact cu persoanele apropiate, indicând localizarea aproximativă a acestora. "Veţi şti dacă soţul dumneavoastră este blocat în trafic, dacă unul dintre colegi este plecat din oraş sau dacă o rudă apropiată, care călătoreşte, cu avionul a ajuns la destinaţie", spun cei de la Google.


Anticipând criticile legate de o eventuală ameninţare pentru viaţa privată, compania Google a recunoscut caracterul "sensibil" al localizării online, dar a insistat asupra siguranţei garantate pentru utilizatorii noii aplicaţii. Potrivit reprezentanţilor companiei, aplicaţia Google Latitude are o serie de setări opţionale - o persoană poate să controleze cine o poate localiza, poate decide în ce locuri să fie localizat sau, mai mult, poate seta transmiterea unei alte localizări decât cea adevărată.

Google Latitude este disponibilă, pentru început, în 27 de ţări, dintre care 14 europene. Aplicaţia va fi extinsă şi în alte regiuni.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ilie Dan
12 Apr 15:00
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?