Google a anunțat marea schimbare: ce o să găsești în Gmail din iulie

 

Cel mai tare serviciu al Google, dincolo de căutare online, e Gmail. Serviciul de mail a ajuns să fie folosit de circa 1,5 miliarde de oameni, ceea ce-i enorm. Și acum vine o schimbare care o să-ți facă viața mult mai ușoară când îl folosești. 

Ce a pregătit Google de data asta ar trebui să facă mai ușoară administrarea mailurilor. Astfel, din iulie 2019, vei putea face mult mai multe lucruri pe Gmail și asta fără să părăsești inbox-ul.

Google va introduce așa-numitele mailuri dinamice. Vei putea realiza direct în interiorul mailurilor anumite sarcini pentru care ar fi trebuit, în mod normal, să accesezi o pagină web. De exemplu, vei putea completa formulare, confirma prezența la un eveniment, sau chiar închiria o cameră la hotel. Ceea ce ar trebui să fie mai puțină bătaie de cap pentru tine, utilizator final. 

Ce trebuie să știi e că vei putea utiliza noua funcție din 2 iulie.

De unde a venit ideea acestor mailuri dinamice pe Gmail

Ce folosește Google în acest caz e AMP (accelerated mobile pages). Pe lângă că face paginile web mai rapide, e un protocol Google care îți permite să încarci pagini web într-o manieră mult mai curată și mai stabilă.

Ai văzut aceste AMP-uri în acțiune, în special pe site-uri de știri. Google deja colaborează cu mai multe companii, care deja pot trimite aceste mailuri dinamice. Printre exemple se numără Booking.com sau Pinterest. Curând, lista aceasta va deveni mult mai lungă. Opțiunea de pe Gmail ar urma să fie una extrem de eficientă și, cel mai probabil, te va ajuta să fii mult mai productiv.

Te va ajuta să economisești timp pentru că-ți va permite să efectuezi mult mai rapid anumite task-uri. De asemenea, va fi un avantaj și pentru cei care se pierd în zeci de tab-uri deschise în browser. Astfel, nu-ți va mai trebui un tab nou pentru fiecare sarcină pe care o ai de făcut. Pentru activare nu trebuie să faci nimic, o să intre automat.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Un cititor
13 Jun 08:13
Eu aș vrea să găsesc un jurnalist care cunoaște limba română. Mailuri, zici?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?