GOLFUL rechinilor imobiliari. Delta, la cheremul unui afacerist

 
Delta, confiscată de un afacerist
Delta, confiscată de un afacerist

Situaţie fără precedent în Delta Dunării. Omul de afaceri Marin Gostin s-a auto-împropietărit cu un golf aflat în administrarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Gostin a profitat de relaţiile de afaceri pe care le are cu preşedintele consiliului judeţean Tulcea pentru a pune barieră şi a împiedica accesul pe un teren public din apropierea hotelului pe care îl deţine.

Fără să ţină cont de lege, Marin Gostin s-a făcut stăpân peste golful aflat în apropierea hotelului ,,Carol I", din Dunăvăţ. A pus barieră la intrare, o pancartă cu accesul interzis şi nu permite nimănui nici măcar să se apropie de această zonă.

Legea 213 din 1998 arată că luciul de apă, implicit golful, fac parte din domeniul public al statului şi se află în administrarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Mai mult, reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea confimă că accesul la acest canal ar trebui să fie liber.


De altfel, chiar din documentele de concesionare a terenului se poate constata că Marin Gostin nu are dreptul să folosească decât o suprafaţă de teren de 9.300 de metri pătraţi. Iar secretarul general al consiliului judeţean Tulcea a confirmat în exclusivitate pentru Realitatea TV că în documentele de concesiune nu există şi dreptul de posesiune asupra golfului.

Marin Gostin nu a avut însă nicio problemă în a-şi extinde proprietatea, a îngrădi domeniul public şi a ataca pe oricine se apropia de această zonă.

Mai mulţi turişti au povestit pe un site de socializare cum angajaţii lui Gostin i-au alungat din zonă. Unul dintre turişti, care pescuia pe canalul Dunăvăţ, a fost la un pas să-i fie scufundată barca. Motivul, explică omul - Marin Gostin nu se afla într-o dispoziţie foarte bună. Turiştii spun că degeaba au făcut plângeri la poliţie, pentru că nimeni nu a luat nicio măsură. Asta pentru că Marin Gostin derulează afaceri chiar cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea. Mai exact, Gostin a cumpărat hotelul Carol I în anul 2010 chiar de la Horia Teodorescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?