Gigantul american GOOGLE "recunoaşte" anexarea Crimeei de către Rusia

 
Gigantul american GOOGLE "recunoaşte" anexarea Crimeei de către Rusia
Gigantul american GOOGLE "recunoaşte" anexarea Crimeei de către Rusia

Gigantul american a trasat, pe GoogleMaps, frontiera care nu este recunoscută de nicio ţară din Uniunea Europeană şi nici de Statele Unite.

Deşi comunitatea internaţională a condamnat vehement anexarea Crimeii de către Rusia, nerecunoscând ciuntirea Ucrainei, gigantul Google s-a grăbit să marcheze pe hărţile online noua graniţa trasată arbitrar.

Compania americană a trecut Crimeea, pe hărţile sale online, ca aparţinând Rusiei şi a introdus o frontieră în Europa, care nu este recunoscută nici de UE nici de către Statele Unite. Pe Google Maps apare acum o graniţă „punctată” între peninsula Crimeea şi Ucraina. Totodată, de pe hărţile Google a dispărut vechea granţă de la strâmtoarea Kerci, care delimita Rusia de peninsula Crimeea, notează europeanul.org. La fel ar fi procedat şi gigantul american Apple.

Potrivit publicaţiei citate, şi serviciul rusesc „Yandex” a inclus peninsula Crimeea în componenţa Federaţiei Ruse. Însă, potrivit gazeta.ru, internauţii văd diferit harta în funcţie de locul accesării. Astfel, pentru utilizatorii yandex din Ucraina Crimeea este prezentată drept un teritoriu al Ucrainei, iar cei care accesează serviciul din Rusia văd peninsula ca parte a Federaţiei Ruse.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
12 Apr 18:35
In primul rand linia punctata nu e granita. Granita e linie continua. Probabil vrea sa spuna ca e granita disputata.

A doua: De mult este si la Kosovo si Serbia tot linie punctata. E granita nerecunoscuta de toate tarile.
Răspunde
7 -8
xxl
12 Apr 14:01
pana si google e mai inteligent decat guvernele papusarilor.....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?