Gică Popescu, despre presupusa colaborare cu Securitatea: Un atac murdar, o făcătură!

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Gică Popescu a replicat luni la destăinuirile făcute de Adevărul şi Gazeta Sporturilor, care-l acuză pe fostul internaţional că ar fi colaborat cu fosta Securitate. "Baciul" susţine că totul nu ar fi decât un atac murdar, care a venit după ce a lăsat să se înţeleagă că va candida din nou la preşedinţia FRF, anul viitor.

"În ultimii 20 de ani am citit foarte multe lucruri la adresa mea, dar niciunul nu a fost atât de dur şi neadevărat ca cel în care se spune că am fost colaborator al Securităţii. Ceea ce mă miră e faptul că dacă ar fi fost o bombă de presă, ar fi apărut într-un singur singur ziar, nu în mai multe. Ceea ce mă face să cred însă că e livrat de cineva, o să încerc prin toate mijloacele să văd cine are interes să mă lovească. În ultima perioadă, în ultimele două luni, am lăsat de înţeles că o să candidez din nou la preşedinţia FRF şi a apărut această poveste. Dar, dacă până acum nu doream sută la sută la sută să candidez, ceea ce s-a întâmplat mă face să mă gândesc hotărât să candidez. Am conştiinţa împăcată", a declarat Gică Popescu.

"Înaintea meciului de la Monaco, (n.r. s-a disputat pe 2 octombrie 1985)
când am jucat în echipa mare a Craiovei, am fost chemat de un domn care mi-a spus că la Monaco vom fi contactaţi de români care trăiesc acolo pentru a ne convinge să rămânem acolo. Atunci m-au pus să semnez că mă angajez să apăr interesul naţional. Este o chestiune generală, nu vreun acord. Este singurul lucru pe care l-am semnat. Nu-mi aduc aminte ca nota care a fost publicată să fi fost scrisă de mine. Prin turnător se înţelege altceva, acolo era scrisă o chestiune laudativă, nicidecum o notă informativă", a continuat Popescu.

Acesta susţine că scrisul din notele informative publicate seamănă izbitor cu al său şi este convins că cel care le-a redactat era un ofiţer de securitate care îl urmărea în permanenţă: "Mă frapează faptul că într-una dintre note scrisul seamnă mult cu al meu din acea perioadă. Doar litera j nu seamnă, în rest e aproape identic. Bag mâna în foc că nu am scris eu, altfel îmi aduceam aminte. Nu a fost doar o notă, ci mult mai multe, era imposibil să uit. Unul dintre securiştii care se ocupau de echipă mă urmărea în permanenţă, mă aştepta în faţa casei, dar de fiecare dată îl ocoleam. Probabil din cauza asta, ca să îşi justifice activitatea, a scris acele note informative. Dosarul este fabricat, probabil neavând note de la mine, le scriau ei. După 1989, nici nu l-am mai văzut pe acel om pe care îl uram. Încă o dovadă că am fost imposibil de şantajat a fost episodul când am refuzat să vin la Dinamo. La Steaua am fost constrâns cu armata să mă duc", a mai spus "Baciul".

În încheierea conferinţei de presă, fostul internaţional a susţinut din nou că este nevinovat şi că singura legătură pe care a avut-o cu Securitatea a fost respectivul document. Fostul căpitan al naţionalei a lăsat să se înţeleagă că este doar primul dintr-o listă mai lungă de sportivi ale căror nume vor apărea în presă în sandaluri asemănătoare.

"Vă repet, în afară de acea hârtie, când mi s-a spus să o semnez pentru a apăra interesul naţional, nu am mai semnat altceva. Dacă cineva mi-ar cere şi acum să mai semnez o hârtie, tot în numele interesului naţional, aş semna din nou. Dar, de la acea hârtie până la a spune că am fost colaborator e o distanţă mare. Am vorbit cu cineva acum şi mi-a spus că o să mai apară în presă şi alte nume, tot de fotbalişti de naţională, pe acelaşi scandal", a încheiat Gică Popescu.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?