EXTRĂDAREA lui Sebastian Ghiță, pas cu pas. Când va fi adus în România

Ghiţă, audiat , în Serbia, în vederea extrădării
Ghiţă, audiat , în Serbia, în vederea extrădării

Curtea Suprema din Belgrad, la solicitarea Realitatea TV, a dezvăluit care sunt pașii de urmat pentru extrădarea fostului deputat PSD Sebastian Ghiță.Fostul deputat va sta, astăzi, de vorbă cu judecătorii din Serbia cărora le va spune dacă este sau nu de acord cu extrădarea. Şedinţa este o etapă premergătoare procesului propriu-zis de aducere în ţară. Discuţiile vor avea loc în spatele uşilor închise.

EXTRĂDAREA LUI GHIŢĂ, PAS CU PAS

1. Audierea de către un judecător al Curţii Supreme din Serbia

2. Acelaşi magistrat analizează documentaţia privind extrădarea, trimisă de către Ministerul Justiţiei din România şi decide dacă sunt întrunite condiţiile preliminare 

3. Dosarul de extrădare este trimis unui complet de trei judecători ai Curţii Supreme de la Belgrad, care decide dacă avizează sau nu extrădarea. Sebastian Ghiţă nu mai este audiat în această etapă. 

4. Decizia finală aparţine ministrului Justiţiei din Serbia

Sursa: răspuns Curtea Suprema din Belgrad pentru Realitatea TV

Sebastian Ghiţă a fost capturat luna trecută în Serbia, cu documente false asupra sa. Depistarea lui a venit după patru luni de la dispariţia din România. Autorităţile române le-au cerut omologilor sârbi permisiunea de aducere în ţară a fostului parlamentar pentru ca el să răspundă în faţa Justiţiei. Aici, Ghiţă este investigat în cinci dosare penale, iar în două dintre ele e arestat preventiv. În ţara vecină, este în centrul unei anchete pentru folosirea de acte false şi trecere ilegală a frontierei. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?