Gheorghe Mateuţ, despre lucrarea de doctorat a lui Kovesi: Am apreciat că nu este un plagiat

 

Avocatul Gheorghe Mateuţ a declarat, în exclusivitate la Realitatea Tv, că în opinia sa, teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi este una valoroasă, acesta apreciind în raportul pe care l-a semnat, că nu este un plagiat, fiind o teză cu multă originalitate şi relevantă pentru ştiinţele juridice. Mateuţ a mai spus că rolul său a fost unul consultativ, nu a fost remunerat pentru această sarcină, iar în opinia sa, şefa DNA este un om foarte bine pregătit."Mi s-a solicitat un punct de vedere consultativ la acel moment, pentru un punct de vedere tehnic cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Aş vrea să vă spun că a fost exprimat într-o procedură corectă. Rolul meu a fost doar consultativ, eu nu am făcut parte din Comisie, nu am fost remunerat.(..) Am citit teza de doctorat, eu nu cred că un astfel de raport are cum să fie falsificat, aici este vorba despre un raport care conţine un punct de vedere care are un punct de vedere consultativ", a punctat Mateuţ, la Jocuri de Putere.

Avocatul a mai spus că în opinia lui, a fost citat corect de ctre Laura Codruţa Kovesi, în lucrarea de doctorat, adăugând că este o teză valoroasă:

"Vreau să vă spun că eu am fost citat în mod corect, am formulat o opinie care a fost materializat într-un raport. Este o teză valoroasă, doamne Kovesi este un om foarte bine pregătit. Acest raport înseamnă un punct de vedere tehnic dat de un profesor universitar. Eu am apreciat că nu a fost nici pe departe un plagiat şi vreau să vă spun că este o lucrare care prezintă semne de autencitate. Dar o teză de dcotorat din domeniul ştiinţelor juridice nu poate să fie 100% originală, pentru că are şi referinţe de specialitate", a completat Gheorghe Mateuţ.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?