Gest uluitor al lui Putin în conflictul care a băgat NATO în alertă. A luat o foaie de hârtie...

 
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Pentru a-l convinge pe preşedintele francez Emmanuel Macron de corectitudinea deciziei sale de a sechestra trei nave ucrainene duminica trecută, liderul rus Vladimir Putin a luat o foaie şi a desenat poziţiile navelor, au relatat vineri consilieri ai preşedintelui francez, informează sâmbătă AFP.În marja summitului G20 din Buenos Aires, preşedinţii francez şi rus au avut o întrevedere bilaterală de vreo 20 de minute, în timpul cărora cei doi au discutat mai ales despre Ucraina, Emmanuel Macron reluând cererile europenilor în vederea unei "dezescaladări".

"Putin a scos o foaie albă şi a desenat marea, strâmtoarea, şi a început să-i explice preşedintelui (francez) parcursul ucrainean în apele neutre, apoi teritoriale. El a explicat pe unde au trecut acestea (navele). El a explicat pe îndelete propria versiune a faptelor, ceea ce a luat aproape zece minute", a relatat o consilieră a lui Macron.

"Preşedintele Republicii Franceze a declarat că trebuie să se intre într-o fază de dezescaladare" şi a cerut "să fie făcute gesturile necesare" pentru a se putea ajunge aici, potrivit Agerpres.

La finalul întrevederii, cei doi au avut de asemenea un schimb de opinii cu privire la securitate şi "controlul armelor în Europa", a adăugat aceeaşi sursă fără alte detalii.

În privinţa comerţului, "acesta este un subiect asupra căruia suntem de acord, aproape o excepţie", i-a spus Emmanuel Macron lui Vladimir Putin.

În schimb, cei doi nu au discutat nici despre cazul jurnalistului saudit ucis Khashoggi, nici despre climă.
Duminică, Rusia a sechestrat trei nave ucrainene în largul peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Moscova în 2014. Paza de coastă rusească a deschis focul şi a capturat navele ucrainene în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov de Marea Neagră.

Aceasta este prima confruntare militară deschisă între Moscova şi Kiev după anexare şi declanşarea, tot în 2014, a unui conflict armat în estul Ucrainei între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, conflict soldat până acum cu peste 10.000 de morţi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?