Gest extrem: o elevă a încercat să se sinucidă la şcoală. Ce au găsit profesorii în geanta ei

 

O adolescentă în vârstă de 16 ani, elevă la Liceul Teoretic Bicaz, a ajuns la spital după ce a încercat să se sinucidă la şcoală.

Fata, luată în plasament de trei ani, nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme acasă sau de altă natură. Profesorii spun că învaţă bine şi este un copil liniştit. Cu toate acestea, zilele trecute, adolescenta a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar în timp ce se afla la cursuri, bând alcool medicinal.

"Fetei i s-a făcut rău în timpul orei a doua, cea de Limba română. Profesoara a întrebat-o ce are, de ce plânge, iar eleva i-a răspuns că are niște probleme. După câteva minute, eleva început să vomite, s-a îngălbenit la față și a intrat într-o stare de moleșeală, nemaiputând comunica", a povestit Rodica Iorga, directoarea Liceului Teoretic Bicaz, pentru presa locală.

"Dascălul a chemat imediat asistenta școlii, iar aceasta a sunat de urgență la 112. Un echipaj de salvare a preluat copila și a dus-o la spital. Am chemat asistenta maternală care o are în plasament și i-am explicat ce s-a întâmplat. Aceasta ne-a spus că are o relație bună cu fata și s-a mirat că s-a întâmplat așa ceva. Cert este că în geanta fetei am găsit o sticlă de 200 ml alcool medicinal, din care fusese consumată o parte. Nu suntem noi în măsură să apreciem cât a băut, dacă a băut și pe ce fond i s-a făcut rău. Incidentul l-am raportat la Inspectoratul Școlar Județean Neamț imediat după ce am aflat ce s-a întâmplat", a adăugat aceasta.

Tânăra se află acum internată la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Potrivit medicilor, intoxicația cu metanol, asociat spirtului medicinal, se manifestă inițial prin depresia sistemului nervos central; apar dureri de cap, amețeală, greață, pierderea echilibrului, confuzie, iar la doze mari apar pierderea cunoștinței și moartea.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?