Gerul strică autobuzele turceşti cumpărate de Primăria Capitalei: Au început să sară siguranțele

 

Noile autobuze turceşti, marca Otokar, au probleme cu frigul de la noi din ţară. În spaţiul public au apărut, sâmbătă, imagini cu un autobuz nou în trafic la care se intervine cu o echipă de mecanici, iar surse STB confirmă, pentru Mediafax, că autobuzului „i-a sărit siguranţa generală de la frig”.STB precizează că toate cele 30 de autobuze noi sunt funcţionale şi în traseu începând din 1 decembrie, subliniind că a fost înregistrat un singur incident, când s-a ars siguranţa unui autobuz, iar problemele privind frigul din habitaclu sunt din cauza şoferilor care nu cunosc setările.

„Toate cele 30 de autobuze noi sunt în traseu şi sunt funcţionale. Începând de astăzi, primele 30 de autobuze noi, achiziţionate de Primăria Capitalei, au intrat pe 5 trasee de transport în comun. Autobuzele circulă pe liniile 302 (cele de 10 metri lungime), 336 şi 601 (cele de 12 metri lungime) şi pe liniile 780 şi 783, care fac legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (autobuze articulate, cu lungime de 18 metri)”, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB, fost RATB), printr-un comunicat de presă.

În privinţa defecţiunilor semnalate în cursul zilei de 1 decembrie, STB precizează că a fost înregistrat un singur incident, remediat pe loc: la unul dintre autobuze s-a ars siguranţa generală, dar a fost înlocuită, iar autobuzul a plecat din nou pe
traseu, prin propulsie proprie.

„Au fost semnalate şi diferenţe de temperatură înregistrate în habitaclul şoferilor sau în salonul călătorilor, însă STB precizează că acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că şoferii nu sunt încă familiarizaţi cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la acelaşi nivel, altfel apar dereglări şi diferenţe între salon şi habitaclu. Şoferii au fost reinstruiţi cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme”, mai arată sursa citată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?