Germania, măsură de ultima oră pentru a soluţiona criza imigranţilor. Statele arabe, implicate

 

Șeful diplomației germane Frank-Walter Steinmeier a propus miercuri organizarea unei reuniuni a țărilor din G7 și a mai multor țări arabe pentru a debloca fonduri în favoarea refugiaților originari din Siria și instalați în tabere în state vecine cu aceasta, relatează AFP.

"Este scandalos ca Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) să fie subfinanțat până în punctul în care rațiile de hrană în taberele de refugiați (în statele vecine Siriei) să trebuiască reduse la jumătate", a declarat Steinmeier în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german.

În cadrul viitoarei Adunări Generale a Națiunilor Unite de la mijlocul lunii septembrie, "vreau să lansez o invitație la o scurtă reuniune la New York, nu doar țărilor G7 (la nivelul miniștrilor de externe — n.r.), ci și unor țări arabe" pentru a discuta despre această problemă, a adăugat el, fără a oferi detalii privind lista exactă a statelor invitate.

"Dacă ne interesează soarta acestor oameni, atunci trebuie să facem în așa fel încât Agenția Națiunilor Unite să primească banii necesari pentru a le oferi rații zilnice de hrană", a adăugat ministrul. Sute de mii de persoane trăiesc în tabere de refugiați în Iordania și peste 1,2 milioane de sirieni s-au refugiat în Liban în condiții precare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?