GER NĂPRASNIC în România. Prognoza meteo pentru trei zile

 
PROGNOZA METEO pentru trei zile
PROGNOZA METEO pentru trei zile

Miercuri valorile termice sunt în scădere, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiuni şi 2...3 grade, izolat, în sud şi vest. Cerul va fi temporar noros şi va ninge local în Moldova, Transilvania şi zona de munte. În restul teritoriului, ninsorile se vor semnala cu totul izolat. Vântul va avea intensificari în nord-est, centru şi sud-vest, iar la munte va sufla tare, viscolind şi spulberând ninsoarea. Rafale ale vântului se vor semnala temporar şi în restul zonelor, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse.METEO BUCURESTI

În Bucuresti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa, -6...-4 grade, chiar mai putin în zona preoraşeneasca, spre -8 grade. Temperatura maximă va fi de 0...2 grade.


METEO MUNTE + STRAT DE ZAPADA

La munte valorile termice vor fi în scădere, astfel încât vremea va deveni geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va prezenta înnorări temporare şi local va ninge, în general slab cantitativ în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în restul masivelor. Vântul va continua sã sufle tare, viscolind şi spulberând zăpada. Vor fi - 7 grade la Paltinis, Predeal, -8 la Sinaia, -9 la Seemnic, -14 pe Ceahlău Toaca.

Stratul de zapada masoara 70 de cm la Ceahlăau Toaca, 48 la Paltinis, 56 la Semenic, 44 la Sinaia, 33 la Predeal si 21 la Stana de Vale.

METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice, cerul va fi temporar noros şi va ninge local in Transilvania şi la munte unde şi vântul va avea intensificări. Temperatura este în scădere. Maximele sunt în general între -2 si 2 grade, mai coborite in estul Transilvanmiei pâna la -4, -5 grade.

Şi în sudul ţării, cerul este temporar noros dar conditiile de ninsoare sunt reduse. Maximele în scădere uşoară, sunt încă pozitive dar nu mai mari de 3 grade la Târgu Jiu şi Giurgiu.

În Dobrogea, vreme asemanatoare : nori si izolat citiva fulgi de zapada dar si putin soare si maxime de 2..3 grade.

În Moldova, ninge local şi vântul se intensifică în special in partea de nord a regiunii. Maximele sunt in apropiere de zero grade: -1 grad la Suceava, 0 in Bacau, +1 grade la Iasi, Focsani si Tecuci.

VREMEA pe 2 zile

Joi temperatura continua să scadă, astfel că vremea va deveni deosebit de rece, geroasă dimineata în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade în Oltenia la Drobeta Turnu Severin. Va mai ninge slab, pe arii restrânse în est, centru şi sud, precum şi în zona de munte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi zona de munte, unde va mai spulbera zăpada.

În capitală, vremea se va răci. -9 grade dimineaţa şi o maximă în jurul valorii de -2 grade. Trecător va fulgui.

Vineri va fi ger mai ales dimineaţa în toate regiunile iar în depresiunile Transilvaniei unde maximele sunt de -13,-12 grade va fi ger pe tot parcursul zilei. Cele mai mari maxime, -2 grade se vor inregistra izolat, în sud-vest la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare dimineaţa în sud-estul extrem si spre seară în nord-vest, dar numai izolat vor fi condiţii de fulguială. Vântul va mai avea unele intensificări pe litoral şi în zona montană înaltă. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa când se vor înregistra -13, -11 grade. Maxima zilei, semnificativ mai scăzută faţă de ziua precedentă, va avea fi de -8...-7 grade.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?