George Soros, atac fără precedent la un șef de stat. "Este cel mai periculos duşman"

 
George Soros
George Soros

Miliardarul american de origine maghiară George Soros a ținut un discurs incisiv la forumul economic mondial de la Davos din acest an.

Miliardarul filantrop George Soros a criticat China şi pe preşedintele acesteia, Xi Jinping, despre care a afirmat, într-un discurs incriminator la Davos, că este "duşmanul cel mai periculos" al societăţilor libere şi democratice, relatează AFP.

"China nu este singurul regim autoritar din lume, dar fără îndoială este cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în domeniul inteligenţei artificiale", a spus George Soros în cursul dineului pe care îl organizează anual cu prilejul Forumului Economic Mondial (WEF).

"Asta face din Xi Jinping cel mai periculos duşman al celor care cred în societăţile libere", a spus George Soros cu ocazia binecunoscutei întâlniri anuale din staţiunea montană situată în Alpii elveţieni.

George Soros a mai lansat un apel Statelor Unite "să acţioneze cu fermitate" împotriva grupurilor tehnologice chineze Huawei şi ZTE, potrivit Agerpres.

Anul trecut, George Soros a avut ca ţintă a criticilor giganţii internetului, ca Facebook, despre care joi a spus că "s-au vândut pentru a obţine profituri maxime".

De această dată, miliardarul american de origine ungară a avut în centrul atenţiei în special China.

"Anul trecut, mai credeam că China ar trebui integrată mai mult în instituţiile guvernării mondiale, dar comportamentul lui Xi m-a făcut între timp să-mi schimb părerea", a afirmat George Soros.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?